Aydın’da İlk Hasat Gerçekleşti! Faydaları Sonsuz, Kilosu 400 TL

İLK HASAT SEVİNDİRDİ

Kuru incir üretiminde önemli bir nokta olan Aydın’da sezonun ilk hasadı başladı. Germencik Tariş İncir Birliği, ilk hasadı 400 liradan üreticiden satın aldı. Germencikli üretici Salih Demir, toplamda 100 kilogram kuru incir getirdiğini ifade ederek, sezonun bereketli geçmesi dileğinde bulundu. Gerçekleşen bu sembolik satış, üreticilerin yüzlerini güldürürken, sezonun bereketli geçeceğine dair sinyaller verdi.

KLİMAYI ETKİLEMİYOR

Bu yıl yaşanan kuraklığın pek çok üreticiyi olumsuz etkilediği belirtilse de, incirlerin iyi durumda olması sevindiriyor. Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kacar, “Adetlerin bazıları küçük ama kalite olarak geçen yılın üstünde bir kalite olacağını görüyoruz. Bundan sonrası için hava koşulları çok önemli. Tariş olarak kalitemizden ödün vermedik, titizlikle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Ayrıca geçen yıl 3 bin ton incir alımı gerçekleştirdiklerini aktaran Kacar, “Bu yıl amacımız 4 bin 500 ton incir alımı yapmak. Bu yıl rekoltenin geçen yıla göre artacağını düşünüyoruz. Tariş olarak başta Uzak Doğu, Almanya, İtalya olmak üzere 35 ülkeye ihracat yapıyoruz.” dedi.

KURU İNCİRİN FAYDALARI

Kuru incir, yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini destekliyor ve kabızlığı önlemeye yardımcı oluyor. Potasyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller bakımından zengin olan bu meyve, kemik sağlığını korurken tansiyonun dengelenmesine de katkı sağlıyor. Doğal şeker içeriği ile enerji verici bir özellik taşıyan kuru incir, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırıyor. Ayrıca, antioksidan etkisi sayesinde hücreleri serbest radikallere karşı koruma sağlıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.