Aydın’da MİT Dolandırıcılarına Operasyon: 4 Tutuklandı

AYDIN’DA DOLANDIRICILIK OLAYI

11 Temmuz’da Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan B.B. ve C.B. isimli bireyler, kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan kişilerce dolandırıldıklarını bildirerek Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne başvurdu. İki vatandaş, toplamda 3 milyon 44 bin TL’yi banka aracılığıyla dolandırıcılara gönderdiklerini ifade etti. Ayrıca, piyasa değeri yaklaşık 3,5 milyon TL olan 68 adet cumhuriyet altını, iki adet 20 gramlık bilezik, bir adet 22 ayar altın seti ve bir adet 14 ayar altın setinin dolandırıcılara İzmir’deki adreslerinde elden teslim ettiklerini açıkladı.

DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Başvurunun ardından harekete geçen emniyet ekipleri, detaylı bir araştırma yaparak dolandırıcılığı gerçekleştiren şüphelilerin M.K., A.K., N.K. ve M.S. olduğunu belirledi. Şüphelilerin İstanbul ve İzmir’de bulunduğunu tespit eden emniyet güçleri, 29 Temmuz’da Didim Asayiş Büro Amirliği ve Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

KARMAŞIK DOLANDIRICILIK AĞI

Gözaltındaki şüphelilerle ilgili yürütülen kapsamlı araştırmada, aynı kişilerin 11 Temmuz’da Kuşadası’nda 117 bin Euro, yani yaklaşık 5 milyon 430 bin TL değerinde başka bir dolandırıcılık olayına da karıştıkları ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan dört şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

ABD Askerlerine Suriye’de Yapılan Saldırıda Üç Kişi Hayatını Kaybetti

Suriye'de DEAŞ militanının saldırısında 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti. Başkan Trump, saldırıya sert yanıt verileceğini duyurdu.

TBMM’de Enerji Bütçesi Görüşmeleri Başladı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır'da yatay sondajla önemli kaya petrolü rezervi keşfettiklerini ve bu yöntemin bölgede yeni üretim fırsatları sunacağını belirtti.

Rıdvan Dilmen Açıklama Yaptı Galatasaray’ın Başarısında

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Antalyaspor'u 4-1 yendiği maçı analiz ederken Icardi hakkında önemli yorumlarda bulundu.

Salah Geri Dönüş Yaptı ve Rekor Kırdı

Liverpool, Premier Lig’in 16. haftasında Brighton'ı 2-0 mağlup etti. Mohamed Salah, yedekten geldiği maçta ikinci golün asistini yaptı. Ferdi Kadıoğlu ise 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray Antalya’da Fırtınayı Esti

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında Antalyaspor'u 4-1 yenerek puanını 39'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü.