Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma sürerken baba Nizamettin Kabaiş, kızının suda boğulup boğulmadığını tespit için diatom testi istedi. Test, ölümün boğulma mı yoksa cinayet mi olduğunu belirleyecek. Baba Kabaiş, test için avukatıyla başvuruda bulundu.
CİNAYET ŞÜPHESİ GÜÇLENİYOR
Baba Kabaiş, ölümün cinayet olduğundan emin. İki erkek DNA’sı tespit edildiğini söyledi. Akciğerinde su olmadığını belirtti. Cumhuriyet başsavcısına başvurdu. Dosyanın toparlanmasını istedi. Bazı yetkililerin çözümü istemediğini iddia etti. Van Üniversitesi yönetimini suçladı. 17 saat sonra haber verildiğini anlattı. Avukatının kameralar ve oda arkadaşı ifadesi üzerinde çalıştığını söyledi.
TELEFON SİNYALLERİ İNCELENECEK
Yeni Adalet Bakanı’nın cihaz gönderdiğini öğrendi. Telefon sinyalleri incelenecek. O gece sinyal verenlerin ifadesi alınacak. DNA testi yapılacak. Baba Kabaiş, olayın çözüleceğine inanıyor. Neden bu kadar acı çektirildiklerini sorguladı. Tehdit mesajları aldıklarını da belirtti. Kabrin açılmasının zor olduğunu ancak belirsizliğin daha zor olduğunu ifade etti.