Bahçeli: İstanbul’a mitili atacağım

İstanbul seçimlerine dair Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı hakkında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimler tekrarlanırsa karargahı İstanbul’a kuracağını belirtti.

“Beklediğimiz gibi seçimler tekrarlanırsa karargâhımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerinde pek çok kuşku ve karanlık noktanın olduğunu belirterek, sandık yolsuzluğu konusunda tevsik edilmiş iddiaların Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulduğunu hatırlattı. Şaibeler ve organize usulsüzlüklerin vahim tartışmalara sebep olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

Parti olarak İstanbul’da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, millî iradenin karartılmasına sessiz kalamayız. Elbette YSK’nın vereceği karara saygımız olacaktır. Bu kararın da maşeri vicdana uygun olacağı inancındayız. Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargahımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım.

Bahçeli, CHP’li yöneticilerin YSK üyelerini tehdit eden sözleri ile aba altından sopa gösteren edep ve terbiye dışı ifadelerinin hukukun ihlali ve demokrasinin hazımsızlığı olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
Yüce Divan hatırlatması yapmaları utanç verici bir kokuşma hâlidir. Neymiş, YSK üyeleri Kızılay’da gezemezlermiş. Bu üslup kabadır, yaralayıcıdır, tahammülsüzdür, bayağıdır. YSK’yi baskı altına almak, şantaj diline başvurmak CHP’nin içine düştüğü çaresizliğin ve telaşın eseridir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hâkimlerin vicdan ve iradelerine ipotek koymak hiç kimsenin harcı ve haddi değildir. CHP bu tarihî hatadan dönmelidir. CHP’li sözcüler rüzgâr ekeyim derken fırtına biçeceklerini bilmelidir.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kaplumbağayı Ezerek Öldüren Şahıs Gözaltına Alındı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce kaydedildiği düşünülen görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir kaplumbağanın öldürülmesine dair görüntüler, izleyenlerde büyük bir öfke yarattı.

Adıyaman’da 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 21.43'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, sarsıntı 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

YPG, Suriye Devlet Kurumlarına Entegre Oldu

Terör örgütü SDG/YPG elebaşı Mazlum Abdi, örgütün feshedildiğini ve Suriye Devlet Kurumlarına tamamen entegre edildiğini açıkladı. Bu durum, bölgedeki dengeleri etkileyebilir.

Dolly Parton 80 Yaşında Hayatını Kaybetti

ABD'de country müziğinin en büyük isimlerinden biri olan Dolly Parton, 80 yaşında hayatını kaybetti. Parton'un ölümünü yeğeni Brian Seaver, Instagram'dan yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Hasan İ., 242. İntihar Girişiminde Bulundu

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezindeki 7 katlı bir binanın çatısında bir kişi bulundu. Vatandaşlar durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.