Partisinin grup toplantısında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçim hakkında konuştu.
MHP lideri Bahçeli’nin açıklamaları şöyle;
MHP’nin millet anlayışı dışlayıcı, uzaklaştırıcı ve ötekileştirici değildir ve hiç de olmamıştır. Milletin var olma azim ve iradesi olan milli şuur diri olduktan sonra iç ve dış düşman üzerimize operasyon yapamayacaktır. Milli siyasetimizin yol haritası tarih ile çizilmiş, akıl ile bezenmiş, ahlakla derinleşmiş, inanç ile dengelenmiştir. Siyasal hedefler milletin manevi değerleri ile birleşmedikten sonra söylenen hiçbir söz millet vicdanında karşılık bulmayacaktır. Millete rağmen siyaset antidemokratiktir. Milli iradeyi silahın gölgesine alan her girişim ve niyet darbedir.
Millet iradesine cephe alan, dayatmacı ve icazetli siyasetçilerin karşımıza geçip poz vermesi iki yüzlülüktür. Cumhur İttifakı millet ne diyorsa ona kulak veren, milletin ruh köküne uygun siyaset yapan bir ruh ve hüviyete sahiptir.
ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması, sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 haziran ayını beklemek zorunda olduklarını hatırlatmayı uygun görüyoruz. Hakem ve hakim olan millettir.
