Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris’in görev süresinin tamamlandığını ve Türkiye’den ayrılacağını söyledi. İki ülke arasındaki stratejik ortaklık son dönemde önemli bir ivme kazandı. Büyükelçi Morris bu sürece değerli katkılar sundu.
İKİLİ TİCARET HACMİNDE DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ
İkili ticaret hacmi 2023’te 18,9 milyar dolar seviyesindeydi. Bu rakam 2025 yılında 24 milyar dolara yükseldi. Hizmet ticareti ise yaklaşık 8 milyar dolara ulaştı. Birleşik Krallık’ın Türkiye’deki doğrudan yatırım stoku 2023’te 9,5 milyar dolardı. Bu tutar geçen yıl itibarıyla 15,2 milyar dolara çıktı.
SERBEST TİCARET ANLAŞMASINDA ÖNEMLİ AŞAMA
Morris’in görev süresinde İngiliz ticaret bakanlarıyla iki başarılı toplantı yapıldı. Bolat, serbest ticaret anlaşmasının hizmetler sektörüne genişletilmesi müzakerelerinde önemli ilerleme sağlandığını belirtti. Önümüzdeki dönemde ticaret, yatırım ve stratejik işbirliğinin daha da güçleneceğini ifade etti. Bolat, Morris’e dostluk ve stratejik ortaklığa katkıları için teşekkür etti.