Türkiye ile Moldova arasındaki savunma sanayisi iş birliği, üst düzey bir toplantıyla Ankara’da ele alındı. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacmine ivme kazandıracak adımlar değerlendirildi. Stratejik ortaklıkların derinleştirilmesi konusunda ortak irade vurgulandı.
SAVUNMA SANAYİSİNDE ORTAK VİZYON VURGULANDI
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Moldova Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı ile bir araya geldi. Görüşmeye Moldova Ekonomik Kalkınma ve Dijitalleşme Bakanı da katıldı. Bolat, bu buluşmanın ilişkileri ileriye taşıdığını belirtti.
TİCARET HACMİNE İVME KAZANDIRACAK ADIMLAR KONUŞULDU
Bolat, ikili ticaret ve yatırımları artırma konularını en üst seviyede ele aldıklarını söyledi. Taraflar savunma sanayisi ve teknoloji odaklı stratejik ortaklıkları da masaya yatırdı. Görüşmede bölgesel istikrar ve milletlerin refahı ortak hedef olarak belirlendi.
İŞ BİRLİĞİNİN DAHA İLERİYE TAŞINMASI HEDEFLENİYOR
Bakan Bolat, ekonomik ve stratejik ortaklığı çok daha ileriye taşımakta kararlı olduklarını ifade etti. Ortak vizyon ve güçlü iradenin bu süreçte belirleyici olacağını vurguladı. Bolat, heyetlere ziyaretleri ve iş birliği yaklaşımları için teşekkür etti.