Bakan Memişoğlu: Şırnak Doğurganlıkta Örnek İl

ŞIRNAK’A YAPILAN ZİYARETİN DETAYLARI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Şırnak’ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldi. Burada düzenlediği basın açıklamasında, “Şırnak doğurganlık oranında Türkiye’ye örnek olan bir il” ifadesini kullandı. Şırnak Valiliğinde gerçekleşen toplantıda, 500 Yataklı Bölge Hastanesi inşaatının 2026 yılında tamamlanacağını duyurdu.

HEDEFLERİ VE PLANLARINI PAYLAŞTI

Bakan Memişoğlu, “Sağlıklı Türkiye programı kapsamında dolaşıyoruz. 36’ncı ilimiz Şırnak. Şırnak’la ilgili sağlık hizmetlerini değerlendirme toplantısını yapacağız. Daha iyi sağlık hizmeti sunmak için neler yapabileceğimizin, Şırnak ve milletimize daha iyi sağlık hizmeti verebilmenin çabası içerisindeyiz” dedi. Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla toplantı yapacaklarını ve sorunların çözümü için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Şırnak’a 500 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatımız sürüyor” şeklinde sözlerine devam etti.

DOGURGANLIK ORANLARINA VURGU YAPTI

Şırnak’ın doğurganlık konusundaki örnekliğini dile getiren Bakan, kadın doğum ve çocuk hizmetlerinin daha iyi hale getirileceğini ifade etti. “2025 yılı Aile Yılı dolayısıyla da özellikle doğurganlık oranlarımızı ve bebek sayımızı arttırmamız lazım” diyen Memişoğlu, “Bu kardeşsiz kalmasın diyoruz, kardeşlerimiz” sözlerini kullandı.

BAKANLIĞA EŞLİK EDEN İSİMLER

Şırnak Valiliği ziyaretinde Sağlık Bakanı Memişoğlu’na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ömer İleri, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ile Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka eşlik etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.