Bakan Şimşek, Almanya’daki Önemli Zirveye Katıldı
Bakan Şimşek, Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Elmau kasabasında düzenlenen Stern Stewart Institute’nün 2024 zirvesine katıldı. Bu zirve, Almanya’nın en büyük ve köklü 50’den fazla şirketinin üst yöneticileri (CEO) ve finans bölüm başkanları (CFO) ile alanında öncü akademisyenleri bir araya getirdi.
Türkiye’ye Özel Oturumlar Düzenlendi
Bakan Şimşek, zirvenin ikinci gününde Türkiye için düzenlenen özel bir oturuma katıldı. Bu oturumda, Türkiye’de yatırımı bulunan veya yapmayı düşünen şirketler yer aldı. Ayrıca Şimşek, Türkiye için düzenlenen başka bir oturumda da yatırımcılarla buluştu ve soruları cevapladı. Bu toplantılar basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Şimşek’in Açıklamaları
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Almanya ziyaretinde büyük şirketlerin yöneticileri ve yatırımcılarla verimli toplantılar yapıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’ye olan ilginin artarak devam ettiğini vurgulayarak, uluslararası doğrudan yatırımları artırmak için çabaların yoğunlaştırıldığını ifade etti.