Şimşek: Enflasyon Hedeflerimize Uygun Şekilde Gidiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Global Liderler Zirvesi’nin ikinci gününe video mesaj yollayarak, Orta Vadeli Program ve Türkiye ekonomisinin gelecek dönem perspektifi hakkında bilgi verdi. Programın sürdürülebilir yüksek büyüme ve adil gelir dağılımı hedefine odaklandığını belirten Şimşek, enflasyonun tek haneye düşürülmesi, mali disiplinin sağlanması ve sürdürülebilir cari açık konusunun önemine vurgu yaptı. Yapısal dönüşümün rekabet gücünü artırarak refah seviyesini yükselteceğini belirten Şimşek, en kritik konunun yapısal dönüşüm olduğunu ifade etti.
Şimşek: Cari Açığı Kalıcı Olarak Düşürmeyi Hedefliyoruz
Bakan Şimşek, cari açığın yüzde 2’nin altına çekilmesinin hedeflendiğini, bu doğrultuda rezerv yeterliliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti. Gelecek senelerde cari açığın yüzde 1,5-2 arası bir seviyeye indirilmesinin planlandığını dile getiren Şimşek, bu durumun dış borç oranını azaltacağını ve rezerv birikimine imkan sağlayacağını ifade etti. Şimşek, cari açıktaki düşüşün Türkiye’nin dış kırılganlıklarını azaltacağına dikkat çekti.
Şimşek: Programın Önceliği Dezenflasyonu Tek Haneye İndirmek
Bakan Şimşek, Orta Vadeli Programın özünde bir dezenflasyon programı olduğunu vurgulayarak, dezenflasyonun Türkiye’de öngörülebilirliği artırarak refahı kalıcı şekilde yükselteceğini belirtti. Enflasyonun tek haneye inmesinin Türkiye’nin büyüme potansiyelini yükselteceğini söyleyen Şimşek, cari açıktaki iyileşmenin sağlandığını ve mali disiplinin korunduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, yapılan reformlarla Türkiye’nin doğru yolda olduğunu ve hedeflere doğru ilerlediğini sözlerine ekledi.