Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli’deki temasları kapsamında eğitim alanındaki güncel verileri paylaştı. Bakan, kentte derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 15, ortaöğretimde 11 olduğunu açıkladı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise ilkokullarda 13, ortaokullarda 9 ve liselerde 6 olarak kaydedildi. Bu rakamlar, Türkiye standartlarının oldukça üzerinde bir seviyeye işaret ediyor.
NÜFUS AZALIŞINA KARŞIN ALTYAPI YATIRIMLARI SÜRÜYOR
Bakan Yusuf Tekin, Tunceli’de nüfus artış hızının ciddi şekilde düştüğünü belirtti. Buna rağmen eğitim-öğretim altyapısının güçlendirilmeye devam ettiğini söyledi. Yeni yapılan derslikler sayesinde sınıf mevcutlarının oldukça iyi seviyeye geldiğini aktardı. Kentteki demografik değişimin eğitim alanına yansımalarını değerlendirdi.
DEPREM GÜÇLENDİRME VE YIK-YAP ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Bakan Tekin, sabah bir okulda öğretmenlerle bir araya geldiğini anlattı. Okullarda sadece minimal düzeyde problemler kaldığını ifade etti. Deprem güçlendirme analizlerinin tamamlandığını açıkladı. Güçlendirme yapılması gereken okullarla ilgili tedbirlerin alındığını söyledi. Yık-yap kapsamına giren binaların da işleme konulduğunu belirtti.
EĞİTİME AİLE RUHUYLA YAKLAŞILDI
Bakan Yusuf Tekin, Tunceli’de eğitime bir aile edasıyla yaklaşıldığını vurguladı. Bu çerçevede Vali Şerif Akgöl, üniversite rektörü ve İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti. Eğitim yatırımlarının ülkenin geleceği için önemli olduğunu dile getirdi. Sivil toplum örgütlerine de bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür etti.