SON DÖNEM OPERASYONLARDA 9 AYRI SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ
Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen ‘Hücre’ operasyonları hakkında bilgi verdi. Kırşehir’de M.C.K., Kahramanmaraş’ta M.Y., Aksaray’da Y.T., İstanbul’da A.A., Hatay’da E.B., Balıkesir’de M.A.K., Tunceli’de S.M., İzmir’de E.K. ve Antalya’da M.D. liderliğindeki 9 ayrı organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiği belirtildi.
YAKALANAN ŞÜPHELİLER VE ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
Operasyonlar sonucunda 76 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 50’sinin tutuklandığını bildiren Yerlikaya, yapılan işlemler neticesinde 10 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda çek ve tapu senedi ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, bilgisayar, cep telefonu ve banka kartı gibi malzemelerin ele geçirildiğini aktardı.
SUÇ ORGANİZASYONLARINA KARŞI SÜREKLİ MÜCADELE
Bakan Yerlikaya, söz konusu organize suç örgütü üyelerinin, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Silah ve mühimmat kaçakçılığı’, ‘Tefecilik’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Futbol ve diğer spor müsabaka oyunlarında bahis oynatmak’, ‘Göçmen kaçakçılığı’, ‘Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet’, ‘Kasten yaralama’, ‘Mala zarar verme’, ‘Tehdit’, ‘Uyuşturucu imal ve ticareti’, ‘Nitelikli yağma’ ve ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından soruşturma başlatıldığını belirtti. Yerlikaya, Cumhuriyet başsavcılıkları ve jandarmayı tebrik ederek, “Ülkemizi, kendini hukukun üstünde gören, suçta kibirlenen organize suç örgütlerinden ve çetelerden temizlemeye kararlıyız. Bu doğrultuda, ülkemizin her köşesinde sürdürdüğümüz operasyonlarımız kesintisiz şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.