Bakanlık, 19 Yeni Ürün Açıkladı

GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ TAKLİT VE TAĞŞİŞ ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan markaları ‘guvenilirgida.tarimorman.gov.tr’ adresi üzerinden duyurmaya devam ediyor. Bu internet sitesinde “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” başlıkları altında, sağlığı riske atan firmalar, markalar ve ürünler listeleniyor.

YENİ ÜRÜNLER LİSTEYE EKLENDİ

Son güncellemeyle birlikte, 3’ü sağlığa zarar verecek nitelikte olmak üzere toplamda 19 yeni ürün listeye dahil edildi. Bu ürünler arasında peynir, bal, baharat ve sucuk gibi gıda maddeleri yer alıyor. Yapılan incelemelerde, bazı markaların etiketlerinde ‘dana sucuk’ olarak tanıttıkları sucukların içeriğinde sakatat bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, peynir ürünlerinde süt yerine nişasta kullanıldığı ve bir baharat markasında yasaklanmış boya maddelerinin bulunduğu belgelenmiş durumda.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Güllü’nün Kızı Adliye Sürecine Girdi

Ünlü sanatçı Güllü'nün ölümü sonrası başlatılan soruşturmada, cinayet ihtimaliyle gözaltına alınan kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in de aralarında bulunduğu 5 kişi adliyeye gönderildi.

Güllü’nün Şüpheli Ölümü Üzerine Yeni Gelişmeler

Şarkıcı Güllü'nün ölümüne yönelik soruşturma sürerken, eski arkadaşı Çiğdem Turan, Güllü'nün ölümünden birkaç gün önce yardım istediğini dile getirdi. Bu ifadeler dikkat çekti.

Güllü Cinayetinde İtiraf ve Gelişmeler Yaşanıyor

Arabesk müziğin efsanevi ismi Güllü’nün vefatıyla ilgili yapılan soruşturmada, kızı Tuğyan Ülkem Gülter’in arkadaşı önemli bir ifade verdi. İddialara göre, Güllü, kızı tarafından itildi.

Otopsideki Ön Bulgular Huriye Ve Osman Helvacı İle İlgili Açıklandı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde kaybolduktan 9 gün sonra ölü bulunan Huriye ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı'nın otopsi raporuna göre cinsel saldırı veya zehirlenme bulgusu tespit edilmedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Karikatür Krizi Yaşandı

TBMM Genel Kurulu'nda, 2026 yılı bütçeleri üzerine tatbik edilen görüşmelerde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında bir karikatür tartışması patlak verdi.