Bakanlıktan 81 il için DHKP-C uyarısı

81 ilin Cumhuriyet Başsavcılıkları’na gönderilen yazıda, DHKP-C’nin olası eylemlerine karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması istendi.

Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya imzalı ve ‘gizli’ ibareli 29 Ocak 2016 tarihli yazıda, “DHKP-C terör örgütü mensuplarının, davalarına bakan hâkimler ve Cumhuriyet Başsavcıları başta olmak üzere diğer adliye personeli lojmanlarına, tesislerine, servislerine yönelik silahlı, bombalı ve şiddet eylemi arayışı içerisinde oldukları yönünde bilgi alınmıştır.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Serhat Kılıç’ın Ölümünde Olay Yeri İnceleme Raporu Açıklandı

İstanbul'daki evinde ölü bulunan oyuncu Serhat Kılıç'ın ölümüne dair soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Emniyet güçleri, olay yeri inceleme raporunda metal bir kuyu ile valizde bulunan maddeleri inceledi.

Ahbap Derneği’ne Yönelik 20 İlde Operasyon Başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

Boşanma ve Nafaka Düzenlemesi Ekim’de Başlıyor

Ankara Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda, Ankara 2 No'lu Barosu'nun 2026-2027 Adli Yıl Açılış Programı'nda konuşan Bakan Gürlek, 12'nci Yargı Paketi'nde yer alacak yeni düzenlemelere dair bilgiler paylaştı. Bakan Gürlek, boşanma davaları ve nafaka düzenlemesinin ekim ayında hayata geçeceğini duyurdu.

Van-Bahçesaray Yoluna 13 Kilometrelik Tünel Yapılacak

Van-Bahçesaray yoluna yapılacak 13 kilometrelik tünel, bölgedeki ulaşımı güvenli hale getirecek. Van ile Bahçesaray ilçesini birbirine bağlayan karayolu, kış aylarında sık sık kapalı kalıyor.

Kayıp Kardeşlerin İsimleriyle Dolandırıcılık Yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinden Mersin'deki Taşucu Limanı'na giden Filo Jet isimli feribot alabora oldu. Feribottaki kaybolan yolcuları arama çalışmaları devam ederken, kaybolanlar arasında Hataylı Demir kardeşler de bulunuyor.