Başkan çete kurup Aslı Çakır’dan para almış

Alman ARD Televizyonu ile İngiliz Sunday Times gazetesinin geçtiğimiz ağustos ayında yayımladığı doping dosyasının ihbar kabul eden Dünya Anti Doping Ajansı (WADA), iddiaları soruşturmak üzere üç kişiden oluşan bir komisyon kurdu.

Eski WADA Başkanı Richard Pound, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) hakimi Richard McLaren ve Bavyera Polis Teşkilatı'ndan Günter Younger'den oluşan komisyon, 3 ay süren çalışma sonucunda bir rapor hazırlayıp WADA'ya sundu.

WADA’nın raporuna göre, 3 Kasım’da gözaltına alınan ardından 500 bin Euro kefaretle serbest bırakılan Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack, iki oğlu Papa Massata, Khalil, hukuk danışmanı Habib Cisse ve IAAF Anti Doping Direktörü Gabrielle Dolle ile birlikte çete kurup, adları doping iddialarına karışan sporcuları 'haraca' bağladı. Kan değerlerinde anormallik tespit edilen Aslı Çakır Alptekin'den 'dosyayı kapatma' karşılığında 500 bin dolar rüşvet isteyip alamayan çetenin en büyük gelir kaynağı ise Rus atletler oldu. Sadece maratoncu Liliya Shobukhova'dan 569 bin dolar alan çetenin, 5 Rus sporcudan daha şantajla para sızdırdığı belirlendi.

Raporda yer alan iddiaya göre, Diack'ın oğlu Papa Massata, '2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ev sahipliğini size vereceğiz' vaadiyle Katar'dan 5 milyon dolar istedi. Ev sahipliği başka bir ülkeye gidince Katar parayı vermedi, ancak Papa Massata Diack, "Ben sizin için o kadar mesai harcadım" diyerek parayı istemeye devam ediyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, futbol, atletizm …

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile başlayan skandallar spor dünyasının boğazına kadar yolsuzluk batağında olduğunu gösteriyor. … Olimpiyat düzenlemek isteyen ülkelerin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine rüşvet verdiği iddiaları yıllarca spor gündeminin baş köşesini meşgul etti. IOC, yıllar süren soruşturmaların ardından, adları yolsuzluğa karışan kişilerle yollarını ayırdı. Ardından bir başka skandal FIFA’da ortaya çıktı. Aralarında FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin de bulunduğu 50'ye yakın yönetici görevden uzaklaştırıldı. Bir kısmı halen hapiste bulunan bu kişiler hakkındaki soruşturma sürüyor. WADA’nın raporunda yer alan iddialar ise önümüzdeki günlerde sporun gündemini meşgul edecek gibi görünüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mehmet Akif Ersoy’un İddianamesi Kabul Edilmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Akif Ersoy ve 6 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede 286 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Mahkeme, iddianameyi eksik bularak iade etti.

Yerebatan Sarnıcı’nın Devrine Durdurma Kararı

İstanbul'un en çok ziyaret edilen simgelerinden Yerebatan Sarnıcı, uzun süredir mülkiyet tartışmalarıyla mahkeme kararları ile gündemde. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yapının vakıf kökenli eser olduğunu belirtti.

Ankara NATO Zirvesi İçin Alarmda

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik ve ulaşım için kapsamlı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Zirve boyunca yollar kapatılacak ve hava sahası savaş uçaklarıyla korunacak.

Erdoğan: Afrika Halklarının Kara Gün Dostuyuz

Nijer Cumhurbaşkanı Abdurrahman Tchiani, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Tchiani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.