KONYA’DA BELEDİYE BAŞKANI HAPİSE GİRDİ
Konyalı Akören İlçe Belediye Başkanı İsmail Arslan, 2021 yılında karıştığı fatal trafik kazası nedeniyle yargılandığı davada kesinleşen hapis cezası ile cezaevine teslim oldu. Hapis cezası 2 yıl erteletilmiş olup, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Arslan’ın 9 Şubat 2026 tarihinde tahliye edileceğini duyurdu.
MHP’YE GÖRE HABERLERİN DOĞRULUĞU YOK
Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan’ın tutuklanması ile ilgili MHP Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Arslan hakkındaki haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi. İl Başkanı Remzi Karaarslan imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi kontenjanından Cumhur İttifakı Konya Akören Belediye Başkanlığını 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde tekrar kazanan Belediye Başkanımız İsmail Arslan 14.12.2021 tarihinde Konya Akören karayolunda meydana gelen bir trafik kazasına karışmıştır” ifadesine yer verildi. Açıklamada, kazada bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de yaralandığı aktarıldı.
İÇİNDEN GEÇTİĞİ SÜREÇ BELİRTİLDİ
Yapılan açıklamada, aynı kazada İsmail Arslan’ın da yaralandığı ve tedavi gördüğü, mahkemece taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alarak cezasının kesinleştiği vurgulandı. Kesinleşen kararın ardından belediye başkanının cezasının infazı için 11.11.2025 tarihinde ceza infaz kurumuna kendiliğinden teslim olduğu kaydedildi.
TAHLİYE TARİHİ BELİRLENDİ
MHP’nin açıklamasında, İsmail Arslan’ın şartlı tahliye ve denetimli serbestlik hükümlerine göre 09.02.2026 tarihinde cezaevinden tahliye olacağı ve görevine geri döneceği belirtildi. Ayrıca, kamu hizmetlerinin süreçten herhangi bir aksaklık yaşamayacağına da dikkat çekildi.
HUKUKİ SÜREÇLER DEVAM EDİYOR
Trafik kazası sonucu yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların aileleri tarafından İsmail Arslan’a ve Akören Belediye Başkanlığı’na karşı tazminat davası açıldığı bildirildi. Söz konusu davaların devam etmekte olduğu ve henüz kesinleşmiş bir tazminat bulunmadığına vurgu yapıldı. Açıklamada, Arslan hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma bulunmadığı, dolayısıyla belediye başkanının hukuki durumunun görevinin sonlanması veya açığa alınmasını gerektirmediği ifade edildi.
KAMUOYUNA DUYURU
Son olarak, açıklamada yer alan ifadelere göre, “Gerçek dışı, yalan beyanatlarda bulunan ve bu minvalde basın yayın hakkını siyasi emelleri için hukuka aykırı olarak kullanan tüm gerçek ve tüzel kişiler hakkında yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.