Bayrağı Değiştirmek İçin Gittiği Dağda Öldü

KIZLAR SİVRİSİ ZİRVESİNDEKİ KAZA

Antalya’nın Elmalı ilçesinde, 3.070 metre yükseklikteki Kızlar Sivrisi zirvesinde hasar gören Türk bayrağını değiştirmek üzere hareket eden amatör dağcı Fehmi Efe’nin cansız bedenine ulaşıldı. Finike’de amatör dağcılıkla ilgilenen 59 yaşındaki Efe, zirvedeki bayrağı yenilemek için pazartesi akşamı off-road aracıyla yola çıktı. Ancak kendisinden haber alamayan yakınları, salı günü endişeyle jandarmaya başvurdu ve kaybolduğuna dair bildirimde bulundu.

Jandarma ekiplerinin araştırmaları sonucunda, Efe’nin aracının Kızlar Sivrisi park alanında tespit edildiği, telefonunun ise iki gün önce bir uçurum bölgesinden sinyal verdiği belirlendi. Zorlu arazi şartları nedeniyle, kaybolan dağcıyı bulmak amacıyla jandarma ekipleri kapsamlı bir arama operasyonu başlattı. Bölgedeki sarp kayalık yapısı ve ağır kış koşulları, arama çalışmalarını zorlaştırırken, ekipler ayrıca termal kameralı dronlar ve helikopter desteği aldı.

CENAZE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Nihayetinde, Efe’nin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Cenazenin bölgeden indirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Isparta Arena Dağcılık Kulübü Başkanı Sinan Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Fehmi Efe, Türk bayrağını zirvelere taşıyan, dağların doruklarında şanlı bayrağımızı dalgalandıran bir kahramandı. Onun anısını yaşatmak için doğa sporları camiası ve sevenleri onu unutmayacak.”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.