Benzinle Ağaçları Yaktım, Gözaltına Alındım

BURSA’DA YANGINLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bursa’da, yangınlarla mücadele sürüyor. Gürsu ilçesinde başlayan ve ardından iki başka ilçeye yayılan yangına müdahale devam ediyor. Orhaneli ilçesi Harmancık yolu üzerindeki Meyran mevkiinde dün meydana gelen, kısmen kontrol altına alındıktan sonra bugün yeniden alevlenen orman yangınına 133 araç ve 442 personel ile müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle Harmancık’a bağlı Çakmak, Çatalsöğüt, Çamoğlu, Ilıcaksu, Dutluca, Gedikören ve Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edildi.

Yangının çıkış nedeni üzerine inceleme devam ederken, ormanda görülen ve aracının kasasında benzin bidonu bulunan 30 yaşındaki Ufuk Aytekin, gelen şikayetlerin ardından gözaltına alındı. Ufuk Aytekin’in eski bir asker olduğu ve FETÖ soruşturması nedeniyle ihraç edildiği bilgisine ulaşıldı.

Şüpheli Ufuk Aytekin hakkında yapılan araştırmalarda, 2015 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduğu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda astsubay olarak görev yaparken 2019 yılında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan işlem yapıldığı belirlendi. Daha sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı kaydedildi. Yargılama sürecinde 5 yıl Hükmün Açıklamasını Geri Bırakılması kararı aldığı ve 2021 yılında 375 sayılı KHK ile ihraç edildiği tespit edildi.

Ufuk Aytekin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan ilk görüşmede, 2021’de astsubaylıktan ihraç edildikten sonra çeşitli işlerde çalıştığını, ailesiyle arasında sorunlar yaşandığını ve evden atıldığını belirtti. Bu sebeple zaman zaman ömür boyu cezaevine girmek istediğini ifade etti. Aytekin, “Bir an şeytana uyarak 27.07.2025 günü saat 21.30 sıralarında ilçe merkezindeki petrol istasyonundan bidon ile benzin aldım. Kışmanlar Parkı’na giderek ağaçları tutuşturduğunu, o esnada cep telefonunun yere düştüğünü ve yandığını, kendi elinde ve ayaklarında da hafif yanıklar oluştuğunu, ardından arabası ile olay yerinden kaçtığını” söyledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.