Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.
İnsan tabii hep şu örneği hatırlar baba olmadan babaların kıymeti anlaşılmaz gibi. Yine darbe ile ilişkilendirilen gecede evlatlarımla bu durumu yaşadım. Babaysanız güçlü olacaksınız, babaysanız her zaman dimdik ayakta olacaksınız. İnşallah layıkıyla yaşamış ve yaşatmışızdır. Böyle sıkıntılı süreci Cenabı Allah'ın yardımıyla atlattık.
* Açık bir darbe girişimiydi. Kaç telefon görüşmesi sonrası, resim kafamızda netleşince şüphe duymadık. Bu yapı, darbe girişimi hiçbir şekilde karamsarlığa düşmedik. Her ne kadar operasyon insanlara karşı çevrilen silahlar tanklar bombalar Meclis'imizin başına gelenler ancak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık.
* Bekliyorduk, ama bugün ama yarın. Bu terör örgütünün halka kalkışma yapacaklarını bekliyorduk. Bu yapı ne için hazırlandığının belki zirvesiydi. Sözde bir eğitim, toplumun gelişmesi motivasyonuna dayalı anlatılsa da hep bu sistematik düzen üzerine yürüdü.
* 90'larda sayıların artmasıyla birlikte öğrencilere şunu enjetkte eder, öğretmen yetiştirelim. Öğretmen olalım ki daha kaliteli nesiller yetiştirelim. 28 Şubat darbesi ve eğitim sisteminin düşmesi, meydanın boş kalması oldu. Bu zatın yurtdışına yerleşmesi ve sonucunda piyasadaki boşluğun mantar gibi artar ve bu öğretmenler bir siyasi amaçtı.
* Artık yeterli öğretmenle birlikte öğretmen altyapısı tamamlandıktan sonra bu dönem hukuk yazılacak, şu dönem işletme yazılacak. Birçok alanı kontrol edip sahip olduğu kaynağı ele geçirmek için kendi okulları dışında kalanları da ele geçirmek için dershaneler açarak ve özellikle onlara tahsis edilmiş abi ve ablalarla bu şekilde oluşturdular.
"ÖYLE BİR YAPI Kİ TESPİTİ ZOR, HER KILIĞA GİREN BİR YAPI"
* Türkiye'de muhafazakar kesime geniş bir yelpaze olarak baktığımızda bunların onlardan ayrıldığına katılıyorum. Genel bir anlayış içinde muhafazakar olan ve olmayan kesimin inançlarına saygı duyan bir profilde yetiştik. Tabii ki kula kulluk edilmeyeceği, Allah'tan başka kimseye secde edilmeyeceğini öğrendik biz.
* İmam Hatiplerin 600-700 bin öğrencisi varken 100 binlercesi erimiş gitmiş. Devletin sistemindeki medrese sisteminin tasfiye edilmesi, Cumhuriyet dönemi sonrası neler yaşandığıyla ilgili hep bahsedilir. Bu yapı insan kaynağını çok hızlı geliştirdi.
* Devlette neden var bu hep var. Tespit çok zor. Her kılıfa kıyafete giren bir yapı. İçki içiyor, şunu yapıyor bunu yapıyor. Subaylarla denize girince standart değil daha açık bir deniz kıyafeti seçin diyen bir yapı