Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan Ortaylı’ya Veda Mesajı

Sağlık sorunları nedeniyle Koç Üniversitesi Hastanesi’nde bir süre yoğun bakımda tedavi gören ve entübe edilen 78 yaşındaki İlber Ortaylı, hastanede vefat etti. Ortaylı’nın ölümü sonrasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sosyal medya hesaplarından taziye mesajı paylaşımı yaptı.

BEŞİKTAŞ’TAN VEDA MESAJI

Beşiktaş, “Hayatını bilime adamış, Türk tarihçiliğinin mihenk taşlarından, toplumumuzun sevgisine mazhar olmuş tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’nın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” şeklinde bir mesaj yayımladı.

FENERBAHÇE’DEN TAZİYE

Fenerbahçe ise, “Cumhuriyet tarihimizin en kıymetli tarihçilerinden biri olan, bilgi birikimi ve eserleriyle nesillere ışık tutan İlber Ortaylı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tarihi sevdiren, düşünmeyi öğreten kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.” şeklinde bir ifade kullandı.

GALATASARAY’DAN DÜŞKÜN KALDI

Galatasaray, “Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’nın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İkinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’ye göç eden bir aileden gelen İlber Ortaylı, eğitim ve kültür çerçevesinde Galatasaray ile derin ve sarsılmaz bağlara sahiptir. Galatasaray Üniversitesi’nin kuruluş yıllarından bu yana akademik kadroda tarih alanında lisans ve yüksek lisans seviyesinde dersler veren Ortaylı, üniversitenin tarih ve sosyal bilimler alanındaki akademik programlarının oluşumuna katkıda bulundu. Akademi dünyasındaki konumu sebebiyle Galatasaray Üniversitesi’nin uluslararası akademik görünürlüğüne katkı sağladı. Merhuma Allah’tan rahmet, ülkemize, Ortaylı ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” şeklinde bir mesaj paylaştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Süper Lig’de Gençlerbirliği Üst Üste Altıncı Maçını Kaybetti

Göztepe, Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti. Bu sonuç, Gençlerbirliği teknik direktörü Volkan Demirel'in galibiyet ve gol arzusunu sürdürüyor.

İsmail Yüksek Hakkında Takipsizlik Kararı Açıklandı

Futbol bahis soruşturmasında Fenerbahçeli İsmail Yüksek hakkında delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Beşiktaş Tüpraş İle Sözleşmeyi Üç Yıl Uzattı

Beşiktaş, stadyum sponsoru Tüpraş ile yeni bir anlaşma yaparak önemli bir gelir elde edeceğini duyurdu. Bu durum kulüp için mali açıdan rahatlama sağlayacak.

Erdoğan ve Zelensky İstanbul’da Stratejik Zirve Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirerek bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirdi.

TBMM Kıymetli Taşlarda ÖTV Değişikliğini Geri Çekti

Kıymetli taşlar ve ziynet eşyalarına uygulanacak yüzde 20 ÖTV’nin iptali, küresel ticaret dengeleri ve jeopolitik nedenlerle gerçekleşti.