Beşiktaş, Marsilya’yı 4-1 Mağlup Etti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya’yı 4-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Bu sonuç, Avrupa’nın önde gelen spor basınında geniş yer buldu. Fransız medyası, karşılaşmayı Marsilya açısından ağır bir yenilgi olarak değerlendirdi. Özellikle Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki üstünlüğü ve Tüpraş Stadı’ndaki atmosfer dikkat çekti.

MARSİLYA'NIN YENİLGİSİ AĞIR DEĞERLENDİRİLDİ

Fransa’nın önemli spor gazetesi L’Equipe, Marsilya’nın Beşiktaş karşısında 4-1’lik yenilgiyle Avrupa Ligi’ne başladığını yazdı. Haberde, “Marsilya, Avrupa Ligi macerasına İstanbul’da aldığı ağır yenilgiyle başladı. İlk yarıda iyi oynayan Marsilya, ikinci yarıda çöktü ve üç dakika içinde iki gol yedi. Bu, üst üste dördüncü yenilgisi oldu.” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, bu yenilginin Marsilya’nın sezonun zor geçeceğine dair bir işaret olduğu vurgulandı.

TIM YORGUNLUK VE GERİLİM ETKİLİ OLDU

20minutes, Marsilya’nın Beşiktaş karşısındaki yenilgisinin takım sorunlarını derinleştirdiğini belirtti. “Marsilya, Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında Beşiktaş’a ağır bir yenilgi aldı. 50 dakika boyunca iyi oynadılar, ancak sürekli gerilim yorgunluğa yol açtı.” denildi. Haberde, Pazar günü oynanacak PSG maçı öncesinde moralsiz bir şekilde rövanş maçına çıkacakları ifade edildi.

Le Monde, Marsilya'nın İstanbul'da zaman zaman umut veren bir performans sergilediğini belirtti. Ancak ikinci yarıda oyunun tamamen Beşiktaş'ın kontrolüne geçtiği ifade edildi. Marsilya'nın yüksek maliyetli kadrosunun Tüpraş Stadı'ndaki atmosfer karşısında zorlandığı vurgulandı. İLHAN FAKILI'NIN PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Le Figaro, Marsilya’nın 4-1’lik yenilgisini sert bir dille yorumladı. Beşiktaş’ın genç oyuncusu İlhan Fakılı’ya özel bir bölüm ayırdı. “Marsilya, Beşiktaş karşısında 4-1’lik aşağılayıcı bir yenilgi aldı. Beşiktaş etkili bir Türk takımıydı.” denildi. İlhan Fakılı’nın performansı öne çıkarılırken, Emmanuel Agbadou’nun kötü performansı eleştirildi.

SAVUNMA ZAAFLARI AĞIR YENİLGİ GETİRDİ

Foot Mercato, Beşiktaş’ın maça yüksek baskı ve istekle başladığını aktardı. Marsilya’nın dengeli bir oyun sergilediği, ancak savunmadaki zaafları nedeniyle ağır yenilgiyle ayrıldığı belirtildi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN BÜYÜK DESTEK

La Provence, Beşiktaş taraftarlarının oluşturduğu atmosferin önemine dikkat çekti. Marsilya’nın ilk yarıda iyi bir performans sergilemesine rağmen ikinci yarıda oyundaki ivmesini kaybettiği ifade edildi. Yaklaşık 42 bin taraftarın atmosferi olumlu yönde etkilediği belirtildi.

YENİ SORU İŞARETLERİYLE KARŞILAŞTILAR

RMC Sport, Marsilya’nın Beşiktaş karşısındaki ağır yenilgisiyle daha büyük soru işaretleriyle karşılaştığını yazdı. Keylianne Abdallah’ın beraberlik golü umut verse de ikinci yarının başlamasıyla birlikte Marsilya’nın oyundan koptuğu vurgulandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Emaar AVM’de Yangın Çıktı

Yangın, saat 09:20 sıralarında Ünalan Mahallesi'ndeki Emaar AVM'nin içindeki bir iş yerinde meydana geldi. Olayın bildirilmesi üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.

Motorin Fiyatlarında 4,09 Lira İndirim Uygulanacak

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt pompalarında indirim olarak kendini gösterdi. Brent petrolün 100 doların altına inmesiyle motorin fiyatlarında da bir azalma yaşandı.

Bakan Şimşek: Fon Piyasasında Sistemik Risk Yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FİK toplantısında ekonomideki güncel durumu değerlendirdi. Şimşek, piyasalarda sistemik bir riskin söz konusu olmadığını vurguladı.

Beşiktaş, Marsilya’yı 4-1 Yenerek Ülke Puanını Yükseltti

Beşiktaş, Olympique Marsilya'yı UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında 4-1 mağlup ederek tarihindeki üçüncü karşılaşmasını da kazanmayı başardı. Bu iki ekip daha önce 2007-2008 sezonunda karşılaşmıştı.

Gürlek: Fonlarda Manipülasyon İddiaları Üzerine Soruşturma Başlatıldı

Pusula Portföy ile başlayan fonlardaki sorunlar, genel bir yayılma gösterince Sermaye Piyasası Kurulu müdahale etti. Bazı fonların tasfiye edilmesine karar verildi.