Beşiktaş’tan Trabzonspor Açıklamalarına Sert Tepki

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Murat Kılıç, dün gerçekleştirilen Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamaların bordo-mavili kulüple herhangi bir bağlantısının olmadığını vurguladı. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Fikret Saral’ın ifadelerine karşılık veren Kılıç, “Söz konusu açıklamamda Trabzonspor’un T’si dahi geçmemişken, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın 6 Aralık 2025 tarihinde bir televizyon kanalına verdiği röportajdaki, ‘Trabzonspor Kulübü, tarihinden beri şampiyonluklar yolunda bu acıyı en çok çekmiş kulüptür. Çok açık ve net konuşuyorum. Bizden sonra Beşiktaş gelir.’ ifadesi hafızalarda tazeliğini korumaktayken, Trabzonspor’da başkan yardımcılığı makamını işgal eden bir zatın iki kulüp arasında kin ve nefret tohumları ekmekten başka bir işe yaramayacak, mesnetsiz ve terbiye sınırlarını zorlayan açıklamasını Türk futbolunun geleceği adına üzülerek takip ettim.” dedi.

DURUM AÇIK

Kılıç, dünkü açıklamalarının muhatabının Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemler olduğunu açıkça belirtti. Bu konuya dair, “Türkiye Futbol Federasyonu ile hakemleri hedef alan açıklamamdan neden rahatsız oldunuz da olay yerine ilk olarak her zaman suçlu gelir sözünü akla getirecek şekilde apar topar açıklama yapma gereği duydunuz? Hakemin yönetiminden memnun musunuz, memnun değilseniz neden bu konuda da iki çift laf edemediniz?” ifadeleriyle yanıt verdi.

Beşiktaş olarak, her türlü zorlukta doğru bildiklerini yüksek sesle dile getirmeye devam edeceklerini belirten Kılıç, “Köyde köpek olsun, olmasın, birileri ister çomakla ister çomaksız dolaşsın; doğru bildiklerimizi yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz. Son örnekten hareketle birileri gocunsa dahi hak ve adalet arayışını sadece kendimiz için değil, tüm kulüplerimiz için kararlılıkla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. Kılıç, Türk futbolunun marka değerini koruma çabalarının efendiliği korumakla birlikte terbiyesizliklere göz yummak anlamına gelmediğine de dikkat çekti.

Kılıç, “Boyundan büyük laflar etme gafletine düşenler unutmasınlar ki Beşiktaş’a kimse istikamet çizemedi, çizemez. Kim hangi dilden anlıyorsa o dilden de konuşmasını iyi biliriz.” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Nobel Ödüllü Ekonomistlerden Yapay Zeka Uyarısı

Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan bir açık mektupta yapay zekanın önümüzdeki on yıl içinde çok daha güçlü hale gelebileceğine dikkat çekiliyor. Mektubu iki yüzden fazla ekonomist ve yapay zeka araştırmacısı imzaladı.

Bayraktar KIZILELMA Havadan Karaya Süpersonik Füze ile Vurdu

Baykar'ın geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, havadan karaya süpersonik füze ile ilk atış testini başarıyla tamamladı. Merzifon'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yürütülen çalışmalarla JET-230 füzesi kullanıldı.

**Yabancı Plakalı Araç Kullanımında Yeni Düzenleme Duyuruldu**

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabı üzerinden gurbetçi vatandaşların yabancı plakalı araç kullanımına yönelik önemli bir düzenlemeyi duyurdu. Daha önce sadece tescil sahibinin aracı kullanmasına izin veriliyordu.

Kılıçdaroğlu: Özel Partiden Ayrılmasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mutlak butlan kararı sonrası parti içinde paralel yapıya izin verilmeyeceğini ve Özgür Özel ile ekibinin partiden ayrılmak yerine mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, parti içi mücadelenin olağan olduğunu ancak ayrı yapılar kurmanın kabul edilemeyeceğini belirtti.

Şanlıurfa’da Doktor Sendika Misafirhanesinde Ölü Bulundu

Paşabağı Mahallesi'nde bir sendikanın misafirhanesinde kalan aile hekimi Ahmet Güneri'den (34) haber alınamadı. Bunun üzerine görevliler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.