Biden, Cilt Kanseri Ameliyatı Geçirdi

CİLT KANSERİ AMELİYATI HAKKINDA AÇIKLAMA

Eski ABD Başkanı Joe Biden’ın sözcüsü, 82 yaşındaki Biden’ın yakın zamanda cilt kanseri nedeniyle ameliyat geçirdiğini açıkladı. Sözcü, BBC’nin ABD’deki ortağı CBS News’e yaptığı açıklamada, Biden’ın Mohs cerrahisi ile tedavi edildiğini bildirdi fakat ayrıntı vermekten kaçındı. Son günlerde Biden’ın başının sağ tarafındaki yara izi, dikkatleri üzerine çekmişti. 2023’teki rutin sağlık kontrolünde Biden, göğsünden kanserli bir lezyon aldırmış ve mayıs ayında kemiklere yayılan agresif prostat kanseri teşhisi konulmuştu.

BİDEN’IN GEÇMİŞİNDEN KANSAHLE MÜCADELE

Biden, geçmişte melanom dışı çeşitli cilt kanseri operasyonları da geçirmişti. Ocak ayında Beyaz Saray’dan ayrıldığından beri kamuoyunun önüne çok nadir çıkan Biden, kanserle mücadelesi ile ilgili daha önce yaptığı bir paylaşımda, “Kanser hepimizi etkiliyor. Çoğunuz gibi Jill ve ben de kırık yerlerimizde daha güçlü olduğumuzu öğrendik” demişti. Biden çifti, yıllardır kanser tedavisi ve araştırmaları konusunda aktif bir savunuculuk yapıyor. Biden’ın oğlu Beau Biden, 2015 yılında beyin kanseri nedeniyle yaşamını yitirmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.