Kiğı ilçesindeki katı atık depolama tesisinde, yiyecek bulmak için geldiği değerlendirilen 3 bozayı, ateşli silahlarla vurulmuş halde bulundu. Ayıların baş ve sırt bölgelerindeki kurşun izleri dikkat çekti. Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, yaban hayvanlarının uzun süredir çöplük alanına geldiğini ve burada birçok yaban hayvanının yaşadığını belirtti. Cici, ayıların sürekli bu alandan beslenmekte olduğunu vurguladı.
AYILARIN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ
Cici, “Akşamları insanlar, hayvanlara zarar vermeden onları izlemeye geliyordu. Ancak son zamanlarda burada hayvanların öldürüldüğüne dair duyumlar alıyorduk. Ne yazık ki bugün 3 ayının kurşunlanarak öldürüldüğünü gördük. Bu hayvanlar çöplükte bu şekilde duruyor” dedi.
OLAYIN BİLİNÇLİ YAPILDIĞI İDDİASI
Cici, yaşanan olayın bilinçli bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. “Burası doğaya ve hayvanlara saygı duyulan bir coğrafya. Ancak dağ keçileri ile çöplükteki ayıların bu şekilde acımasızca vurulmasını kabul etmiyoruz. Burada fotokapanlar vardı. Olayın derhal araştırılmasını ve bunu yapanların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Cici, bu bölgeye giriş ve çıkışın sağlandığı tek bir yol olduğunu ve bu yolun çevreden rahatlıkla izlenebildiğini vurguladı. Ayrıca, silah seslerinin duyulmamasının neredeyse imkansız olduğunu belirtti. Yetkililerden konunun bir an önce araştırılmasını talep etti.