Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’na Katılım Yüksekliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda yoğun diplomasi trafiği sürdürerek, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı uluslararası kamuoyuna seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta 80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Eşi ile birlikte katıldığı etkinlikte, alkışlarla karşılanan Erdoğan, kürsüye geçerek önemli bir konuşmaya başladı.

KİMSEYİ KIRMAYAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği insani açıdan kabul edilemez saldırılara değinerek, “dünyaya sesleniyor”. Bu durum, sahnedeki diğer katılımcılardan da büyük ilgi görmüş durumda.

Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM merkezinde yaptığı konuşma, salonun tam anlamıyla dolu olmasıyla dikkat çekti. Çekilen fotoğraflarda, salonda yer alan katılımcıların yoğunluğu net bir şekilde gözlemlenebiliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Alaattin Köseler’e 77 Yıla Kadar Hapis İstemi

Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar getirildi.

Karadeniz’de Türk Balıkçı Teknesine Saldırı: 1 Ölü, 4 Yaralı

Türk bayraklı balık avlama teknesi DURU 67'ye Karadeniz'de Kırım'ın batısındaki Sivastapol açıklarında düzenlenen saldırıda tekne battı ve yaralı balıkçılardan biri hayatını kaybetti. Yaralı beş balıkçı BURAK KAYA isimli tekne tarafından kurtarıldı.

Sahra Çölü’nde 49 Kişi Susuzluktan Öldü

Nijer'in kuzeyindeki Sahra Çölü'nde facia yaşandı, Mali'den dönen yolcuları taşıyan kamyonun arızalanması sonucu en az 49 kişi susuzluktan hayatını kaybetti. Olayda hayatta kalan iki kişi durumu yetkililere bildirdi.

Narin Güran ve Nevzat Bahtiyar Akrabaları Kavga Etti

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanık Nevzat Bahtiyar ve Güran ailesinin akrabaları arasında mahallede çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olayda altı kişi yaralandı ve bir kişi gözaltına alındı.

Hakan Safi Bu Akşam Transfer Açıklıyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için geri sayım başladı. 7 Haziran'da yapılacak seçimde Aziz Yıldırım ile yarışacak olan Hakan Safi, çalışmalarını hızlandırdı.