HAVA SICAKLIĞI VE DENİZ SUYU SICAKLIĞI ARTMIŞ DURUMDA
Dünyanın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı ise 24 dereceye yükseldi. Gümbet sahili başta olmak üzere Kumbahçe, Bitez, Ortakent, Yalıkavak ve Türkbükü gibi bölgelerde yoğun bir kalabalık görüldü.
TATİLCİLERİN SERİNLEME ARAYIŞI
Tatilciler, serinleyebilmek için denize girerek ya da şezlonglarda uzanarak dinlendi. Bazı turistler havuz başlarını tercih etti. Tesisler, misafirlerini serinletmek amacıyla havuzlarına buz ekleyerek hizmet sunmaya çalıştı. Sıcak havanın etkisinin gelecek hafta ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.
DENİZ AKTİVİTELERİ YOĞUNLAŞIYOR
Sıcak hava koşulları nedeniyle turistlerin deniz aktivitelerine yoğun talep gösterdiğini ifade eden plaj işletmecisi Şahin Günenç, “Denizler dolu, ilerleyen dakikalarda daha da dolu olacak. Turistler su sporları ve aktivitelerle serinliyor. Bazı turistler jakuzilere buz döktürerek serinliyor.” şeklinde konuştu.