BODRUM’DA YÜKSEK FİYATLAR GÜNDEMDE
Yaz mevsimiyle birlikte tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Bodrum’da, yüksek fiyat sorunları yeniden patlak verdi. Sosyal medyada yayımlanan bir faturaya göre, bir müşteri için toplamda 1 milyon 38 bin TL’lik bir hesap çıkarıldı. Paylaşımda dikkat çeken unsurlardan biri de, servis ücretinin tek başına 111 bin TL olması.
BODRUM’DA İLK KEZ OLMUYOR
Bu yıl Bodrum’da benzer yüksek hesaplar ilk kez ortaya çıkmadı. Nisan ayında, başka bir müşteriye de 1 milyon TL’yi aşan bir fatura kesilmişti ve bu olay sosyal medyada geniş ilgi görmüştü.
Fiyat politikaları eleştirilen işletmeler ise eleştirilerine karşılık olarak artan hammadde maliyetleri, yüksek kira bedelleri, döviz kurundaki dalgalanmalar, enerji, su ve vergi gibi giderleri ileri sürdü.
TEPKİLER ARTIYOR
Sosyal medya platformunda “Bodrum hesap lütfen” adıyla açılan hesap üzerinden yayımlanan fatura, kullanıcılar arasında sert eleştirilere neden oldu. Bazı yorumlarda “Nitelikli soygun.”, “Bir sıfır araba parası.”, “Çok zenginleri bile düşündürür.”, “Umarım bu işletmeye işlem uygulanır.” gibi ifadeler ön plana çıktı. Kullanıcılar, denetim mekanizmalarının sıkılaştırılması ve bu tür durumların önlenmesi gerektiğini vurguladı.