DAVANIN DETAYLARI VE SANIKLAR
Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınına yönelik davanın ikinci duruşması bugün Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda yapılıyor. Duruşmaya 19’u tutuklu olmak üzere toplam 32 sanık, müştekiler ve avukatlar katılıyor. Sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde savunmalarını sunuyor.
YANGININ YAYILMA HIZI HAKKINDAKİ AÇIKLAMALAR
Savunma yapmak üzere söz alan sanıklardan Emir Aras, Halit Ergül’ün damadı ve otelin yönetim kurulu üyesi olarak, “Ben bu otelde yangının hızla yayılacağını bilsem kendi çocuğumu, eşimi otelde kaldırır mıydım? Ben kendim kalır mıydım? Görüntülerin ben çıkacağını biliyordum, ben bağırdım sandım, öyle hatırlıyorum. Çıkarken ‘Yangın var’ diye bağırdım” dedi. Aras’ın sözlerine müştekiler tepki göstererek, “Ses çıkartsanız bizim canlarımız yaşayacaktı. Katiller” şeklinde yanıt verdi.
OTELİN KAPATILACAKTIĞI AÇIKLAMASI
Otelin sahibi olan Halit Ergül ise, “Bu olayın olabileceğini bilseydim, ne ortaklarım, ne misafirlerim, ne eşim, ne çocuklarım, ne de kendim kalırdım, bu oteli kendim kapatırdım.” ifadesinde bulundu. Ergül’ün savunması esnasında salonda tansiyon yükseldi ve bazı izleyiciler “Katil” diye bağırdı.
TALEPLER VE CEVAP GÖRÜŞMELERİ
Halit Ergül’e, “Otel müdürüyle ya da başkasıyla, ‘Misafirleri uyandırmayın, yangını söndürün’ tarzında bir haberleşmeniz oldu mu?” sorusu yöneltildi. Ergül, bu soruya “Kesinlikle öyle bir konuşmam olmadı.” şeklinde yanıt verdi. Bu esnada bir izleyici, “Evet çünkü kendi çocuklarınızı alıp kaçtınız” diyerek tepki gösterdi.
OLAYLA İLGİLİ MÜTALAA
Mütalaada, Halit Ergül’ün de yer aldığı 7 sanığın tespit edilen hayati riskleri bilmelerine rağmen “olursa olsun” mantığıyla hareket ederek öngördükleri neticeyi kabul ettikleri vurgulandı. Ergül, “Benim burada bu olayda ‘olursa olsun’ demem mümkün değil. Kendim de kalıyorum, misafirlerim kalıyor, eşim, çocuklarım, torunlarım kalıyor. Mümkün değil böyle bir şey demem.” dedi. Duruşmada Ergül ile Aras’ın da aralarında olduğu 17 sanığın savunmaları tamamlandı. Mahkeme heyeti, duruşmaya öğle arası verdi.