İNSAN KALINTILARI BULUNDU
İzmir’in Bornova ilçesinde, Erzene Mahallesi’nde kentsel dönüşüm sebebiyle bir süre önce boşaltılan 4 katlı bir binada insan kalıntıları tespit edildi. Hurdacılar, bu binada yürütülen söküm işlemleri esnasında merdiven boşluğunda siyah poşetler ile karşılaştı. İşçiler, poşetleri açtıklarında 3 insana ait olduğu düşünülen kafatasları ve birçok kemik parçasına rastladı. Olay karşısında büyük bir panik yaşayan hurdacılar, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.
OLAY YERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
İhbar üzerine olay yerine Motosikletli Yunus Timleri, Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri hızlıca yönlendirildi. Bunun yanında, Cumhuriyet Savcısı da olay yerinde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. İlk yapılan tespitler sonucunda, kemiklerin insana ait olduğuna kanaat getirildi. Bulunan kalıntılar, kimlik tespiti ve ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bornova’da tespit edilen insan kalıntıları sonrasında emniyet güçleri, olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma sürecinde ise binanın geçmişte kimler tarafından kullanıldığı ve olayın nasıl geliştiği inceleniyor. Çok yönlü bir şekilde devam eden soruşturma ile ilgili detaylar aydınlatılmaya çalışılıyor.
then "Add to Home Screen"