BIST’TEN KAP’A YAPILAN AÇIKLAMA: VBTS KAPSAMINDA İKİ PAYA KREDİLİ İŞLEM YASAĞI
Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde AKENR.E ve KGYO.E paylarına kredi ile işlem yapılamayacağını Kamuoyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurdu. Bu karar, 21 Ağustos 2024 tarihli işlemlerin başlangıcından 20 Eylül 2024 tarihli işlemlerin sonuna kadar geçerli olacaktır.
BORSANIN ALDIĞI TEDBİR:
BIST’in yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu’nun VBTS kapsamında aldığı tedbirlere uygun olarak belirlenen AKENR.E ve KGYO.E payları için kredili işlem yasağı getirilmiştir. Bu durum, belirtilen tarih aralığında geçerli olacak ve yatırımcıların bu paylar üzerinde kredi kullanmalarına izin verilmeyecektir.
YATIRIMCILARA ETKİLERİ:
AKENR.E ve KGYO.E paylarında uygulanacak kredili işlem yasağı, yatırımcıların işlem stratejilerini gözden geçirmelerine neden olabilir. Bu tedbir, ilgili paylara olan talebi ve işlem hacmini etkileyebilir. Yatırımcılar, söz konusu tarih aralığında bu paylar üzerinde kredi kullanamayacakları için alternatif yatırım stratejileri geliştirmek durumunda kalabilirler.