Borsa uçtu dolar 285 seviyesini geçti

Dolar/TL, küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle 2,85 seviyesini aştı. Borsa İstanbul ise 85200 puanı yükselerek 10 ayın en yüksek gün içi seviyesini gördü. Bugün gün içi en yüksek seviye 85354 oldu. En son bu seviye 25 Mayıs 2015'te görülmüştü.

Dün küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki yükselişini devam ettirmesinin etkisiyle 2,8207'ye kadar gerileyen dolar/TL, bu seviyelerde tutunamadı ve günü yatay bir seyirle 2,8350'den tamamladı.

Dolar/TL, bugün küresel piyasalarda artan dolar talebi ile yükselişe geçerek 2,8499'u görmesinin ardından öğle vakitlerinde 2,8530 seviyesine kadar yükseldi.

Kur, 2,85 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Euro/TL ise yatay bir seyirle 3,23 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, uluslararası piyasada dolar endeksinin dün Ağustos 2015'ten beri gördüğü en düşük seviyeye gerilemesinin ardından tepki alımları ile yükselişe geçtiğini, bunun da özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Bugün ABD'de başta perakende satışlar olmak üzere açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, dolar/TL'nin 2,84'ün üzerinde kalması durumunda 2,8650 direncinin gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 2,8220 ve 2,8100'in destek olarak öne çıkacağını kaydediyor.

BORSA ON AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Borsa İstanbul ise bugün son on ayın en yüksek seviyesini gördü. Borsa şu anda yüzde 2'ye yakın primli ve 85 bin puanın üzerinde.

Güne 0,52 yükselişle 84 bin 151 puandan başlayan Borsa İstanbul 100 endeksi, 85 bin 200 puanı aşan 25 Mayıs 2015'ten beri en yüksek gün içi seviyeyi gördü.  Borsa İstanbul gün içinde en yüksek 85354 puanı gördü. 

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Fidan: Azerbaycan-Ermenistan Barış Sürecini Destekliyoruz

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü dışişleri bakanları toplantısı İstanbul Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantı öncesinde Bakan Fidan ikili görüşmeler yaptı.

60 Bin TL İçin Komşusunu Öldürdü

Konya'nın Ereğli ilçesinde yalnız yaşayan Nuran Şenli'nin cansız bedeni cuma sabahı yakınları tarafından evinde kanlar içinde bulundu. İhbarla adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Şimşek: Savaşın Dolaylı Etkileri Çok Boyutlu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te katıldığı programda ABD-İran gerilimi ve Hürmüz Boğazı'nın kapalı olmasının sadece ham petrol ve doğal gaz sevkiyatını değil, ikinci etkilerinin de olduğunu belirtti. Petrol fiyatlarındaki artışın birincil etkiler yanında küresel büyümeyi etkileyen ikinci etkileri de bulunduğunu söyledi.

Türk Balıkçılar 48 Göçmeni Kurtardı

Orta Akdeniz'de düzensiz göç rotası üzerinde Malta açıklarında bir bot parçalandı ve Türk balıkçılar 48 Somalili göçmeni kurtararak 11 kişinin cansız bedenine ulaşılmasını sağladı. Malta İçişleri Bakanı Glenn Bedingfield kurtarma operasyonunda 53 kişinin kurtulduğunu açıkladı.

Bakan Gürlek Mayısta 706 Operasyon Duyurdu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis ve sanal kumar suçlarıyla kararlı mücadeleyi sürdürdüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu suçlara karşı mücadele edildiğini ifade etti.