Borsada tek seans dönemi başlıyor!

Borsa İstanbul, 22 yılı aşkın süredir hisse senedi piyasasında kullanılan emir işlem sistemini, Nasdaq ile yapılan işbirliği neticesinde geliştirilen bir proje olan BISTECH ile değiştiriyor.

Pazartesi günü devreye alınacak yeni emir işleme sistemi olan BISTECH, ilk etapta hisse senedi piyasalarında, işlem sisteminde ve takas sisteminde devreye alınacak. BISTECH piyasada emir işlem hızını artırırken aynı zamanda birçok yeniliği getirecek. İlk etapta hisse senedi piyasasındaki en önemli  değişikliklerden birisi ise 22 yıldır devam eden iki seans uygulamasının terk edilerek tek seans uygulamasına geçilecek olması.


Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, BISTECH teknolojisiyle pazartesi günü 300 kilometre hızla giden bir uçaktan 3 bin kilometre hızla ile giden bir uçağa geçeceklerini belirterek, ilk gün ufak tefek bazı problemlerin yaşanabileceğini ancak tüm  senaryolara hazırlıklı olduklarını ifade etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İETT Otobüsünde Düşen Yaşlı Adam Öldü

Poligon Mahallesi-Kabataş arası sefer yapan 58A numaralı İETT otobüsünde ayakta yolculuk eden Ender Eliçin bir anda dengesini kaybederek yere düştü. Otobüsü durduran İETT sürücüsü bölgeye sağlık ekiplerini çağırdı.

7 Kişinin Daha Uyuşturucu Testi Pozitif Çıktı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüphelinin Adli Tıp Kurumu'ndaki test sonuçları belli oldu. Şüpheliler kan, saç ve idrar örneği verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Patrik Maşalyan’ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıoğlu ve Patrik Sahak Maşalyan'ı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti. Kabul basına kapalı gerçekleşti.

İzmir’de Kızgın Tereyağı Bebeği Yaktı

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir döner restoranında servis sırasında kızgın yağ dolu tavanın sapı aniden kırıldı ve 2 yaşındaki Mercan bebeğin üzerine kaynar yağ döküldü. Olay 14 Eylül 2025'te meydana geldi.

İçişleri Bakanı Çiftçi: Duruşumuzdan Taviz Vermeyeceğiz

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, Kudüs'ün 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olduğunu belirterek Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yaptı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bu açıklamalara tepki gösterdi.