Bulgaristan futbol camiasını derinden etkileyen bir olay, Plovdiv kentinde gece saatlerinde yaşandı. Polis raporlarına göre, saat 01.00 sıralarında gelen silahlı saldırı ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, 53 yaşındaki kulüp başkanı Iliyan Filipov’un yaşamını yitirdiğini tespit etti. Başından vurulan Filipov’un cinayetinin ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınarak faillerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
KULÜBÜ YENİDEN AYAĞA KALDIRDI
Filipov, ülkenin önde gelen nakliye ve lojistik şirketlerinden PIMK’nin kurucuları arasındaydı. Spor camiasında Botev Plovdiv’e yaptığı kritik yatırımlarla tanınıyordu. 2025 yazında mali açıdan zor günler geçiren kulübü yeniden ayağa kaldıran Filipov, aynı zamanda Hristo Botev Stadyumu’nun yeniden inşa sürecindeki öncü çalışmaları ile de biliniyordu.
BOTEV PLOVDİV'DEN TAZİYE MESAJI
Yaşanan trajik olayın ardından Botev Plovdiv kulübü resmi bir taziye mesajı yayımladı. Başkanlarının kaybından dolayı duydukları derin üzüntüyü dile getiren kulüp yönetimi, Filipov’un kulüp tarihindeki yerinin asla unutulmayacağını vurguladı. Ayrıca ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.