Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan ve elektronik kimlik bilgisini taşıyan cihazların kayıt altına alınmasına dair düzenlemelerde önemli değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğ ve yönetmelikle IMEI kayıt süreci güncellendi. Dışişleri Bakanlığı’nca vergi muafiyeti tanınan yabancı misyon mensupları artık başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak.
YABANCI MİSYON MENSUPLARINA E-DEVLET KOLAYLIĞI
Başvuru esnasında beyan edilen bilgiler ilgili mercilerce doğrulanacak. Ardından BTK’ye iletilecek. Cihazların IMEI numaraları kimlik kartı süresince beyaz listede kalacak. Kimlik kartı süresi biten cihazlar 120 gün sonra siyah listeye alınacak.
YOLCU BERABERİNDEKİ CİHAZLARDA IMEI DEĞİŞİMİ
Yurt dışından getirilen cihazlar arızalanırsa IMEI değişim işlemleri yeniden düzenlendi. İlk kayıt başvurusunu yapan kişi e-Devlet üzerinden değişim talebinde bulunabilecek. Değişim belgesinde firma ünvanı ve iletişim bilgileri bulunacak. Belgede eski ve yeni IMEI numaraları da yer alacak. Firma anteti veya kaşesi de zorunlu olacak. Abone kayıt merkezleri üzerinden yapılan başvuru hükmü kaldırıldı. Tüm işlemler artık e-Devlet Kapısı üzerinden yürütülecek.