SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR
Meteoroloji raporlarına göre, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava Türkiye genelinde sıcaklıkları düşürecek. Erzurum ve Artvin gibi yüksek rakımlı şehirler sezonun ilk karıyla tanışacak. Karadeniz bölgesine yoğun yağışların geleceği öngörülüyor. İstanbul’da ise sıcaklık yirmi derecenin altına düşecek.
İSTANBUL’DA YAĞMURLAR BAŞLIYOR
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Sezonun ilk soğuk havası ve kar yağışı geliyor. Sistem önce İstanbul’dan geçecek, o nedenle çarşamba akşam saatlerinde İstanbul’da yağmur başlayacak ve gece saatlerinde hava hızla soğuyacak. İstanbul, Karadeniz hattında sıcaklık ortalama sekiz derece düşecek. Ama Ege – Akdeniz’de de beş derecelik düşüşler olacak. İki gün sürecek, perşembe ve cuma günü kış havası yaşayacağız.” şeklinde bilgi veriyor. Soğuk hava dalgasının özellikle Karadeniz kıyılarında sağanak yağmur getirmesi bekleniyor. Uzmanlar derelerin taşma riski olduğunu vurgulayıp, sel ve su baskını konusunda uyarılarda bulunuyor.
ŞİDDETİ ARTTIRAN YAĞIŞLAR
Çalışkan, “Özellikle perşembe sabah saatlerinde, Zonguldak, Bartın, Kastamonu’da yağışlar çok şiddetli olacak. Yine akşam saatlerinde Trabzon, Samsun, Rize hattında ve cuma günü o bölgede aşırı yağış olacak. Yer yer metrekareye iki yüz kilograma yakın yağmur düşebilir. Rize’de, Artvin’de, Erzurum’da, Kars’ta rakımı 1700 – 1800 metreden yüksek olan bölgelere kar da yağacak, kar beklentimiz de var.” diye ekliyor. Hava sıcaklıklarının cumartesi gününden itibaren Eylül ayı ortalamalarına yükselebileceği öngörülüyor.
then "Add to Home Screen"