İMRALILI HEYETİNDEN DEĞERLENDİRME
İmralı Heyeti üyesi ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Buldan, “Ben açıkçası konuşmayı çok değerli ve çok kıymetli buluyorum. Süreç açısından yapılması gerekenler ve bundan sonra atılacak olan adımlara dair önemli mesajlar vardı” açıklamasını yaptı.
KAPSAYICI VE YAPICI BİR YAKLAŞIM
Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreci sahiplenen bir yerden yapıcı ve kapsayıcı bir tutum sergilediğine dikkat çekerek, “Bunun yanı sıra geçmişte devletin yaptığı hataları, faili meçhuller, Beyaz Toroslar, köy yapmalar ve Kürtçe konuşmanın yasak olduğu dönemlere atıfta bulunması da önemlidir. Bu konuşmanın içerik olarak çok olumlu ve sahiplenici olduğunu düşünüyorum” dedi.
DİYALOG VE MÜZAKERE ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net bir çizgisi ve kararlılığı olduğunu belirten Buldan, “Bundan sonra atılması gereken adımlarla ilgili önemli vurgular var. Sürecin belli aşamalarla devam ettiğini ve diyalog ile müzakerelerin önemine dikkat çekti. Ayrıca Cumhur İttifakı ve DEM Parti’nin ortaklaşmasının süreci ilerletebileceğini ifade etti” ifadesini kullandı.
İTTİFAKIN ANLAMINI AÇIKLADI
Buldan, Erdoğan’ın “Şimdi AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, DEM en azından üçlü olarak bu yolu beraber yürüme kararı verdik” sözlerine de yorum yaptı: “Bu ittifak kesinlikle süreç ittifakıdır. Yanlış algılanmamalıdır. Cumhur İttifakı ile DEM Parti’nin ortak yol yürüyeceği mesajı verildi. DEM Parti olarak biz bu sürecin tam merkezindeyiz, fakat çözmesi gereken Cumhur İttifakı’dır. Bu birliktelik, ortaklaşma anlamlı olacaktır. Birlikteliğin süreç itibarıyla olacağına dair sinyal verilmiştir.”