SAĞLIK EKİPLERİNE TEHDİT
Bursa’da bir hastaneye müdahaleye giden sağlık çalışanları, tehditlerle karşılaştı. Olay, Osmangazi ilçesinin Güneştepe Mahallesi’nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, bir evde rahatsızlanan bir kişi için sağlık ekiplerine ihbarda bulunuldu. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, hastanın bulunduğu dairede müdahalede bulunmak istedi.
Ancak sağlık ekipleri, güvenlik gerekçesiyle polis desteği olmadan içeri giremeyeceklerini ifade etti.
THREAT AND PANIC IN THE NEIGHBORHOOD
Bu duruma sinirlenen hasta yakını, sağlık çalışanlarına hakaretler ederek üzerlerine doğru yürüdü. “Burayı hemen terk edin yoksa katliam yaparım.” şeklinde tehditler savurarak mahallede kısa süreli bir panik oluşturdu.
POLİS MÜDAHALESİ VE GÜVENLİK SAĞLAMA
Olay yerine gelen polis ekipleri, taraflar arasındaki gerginliği yatıştırdı. Sağlık çalışanları, hastanın tedaviyi kabul etmemesi nedeniyle olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı. Polis ekipleri, tarafları sakinleştirirken, iki taraf da birbirinden şikayetçi olmadı.