Bursa, ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE
Gürsu ilçesinde çıkan ve iki ilçeye sıçrayan yangınla mücadele devam ediyor. Orhaneli ilçesi Harmancık yolu Meyran mevkiinde gerçekleşen ve kısmen kontrol altına alındıktan sonra yeniden alevlenen orman yangınına 133 araç ve 442 personel ile müdahale sürerken, tedbir amaçlı olarak Harmancık’a bağlı Çakmak, Çatalsöğüt, Çamoğlu, Ilıcaksu, Dutluca, Gedikören ve Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar mahalleleri tahliye edildi.
ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Yangının çıkış nedeni üzerine yapılan incelemeler devam etmekte. Ormanda görülen ve aracının kasasında benzin bidonu bulunan 30 yaşındaki Ufuk Aytekin, gelen şikayetler üzerine gözaltına alındı. Ufuk Aytekin’in, eski asker olduğu ve FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildiği öğrenildi.
FETÖ’DEN İHRAÇ OLAN ASTSUBAY
Yapılan araştırmalar neticesinde, Ufuk Aytekin’in 2015 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduğu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda astsubay olarak görev yapmakta iken 2019 yılında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmaktan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından işlem yapıldığı belirlendi. Daha sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakılan Aytekin’in, yargılama sonucu 5 yıl Hükmün Açıklamasını Geri Bırakılması kararı aldığı, 2021 yılında 375 sayılı KHK ile ihraç olduğu tespit edildi.
“ÖMÜR BOYU HAPSE GİRMEK İÇİN YAKTIM”
Ufuk Aytekin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan ilk görüşmede, 2021 yılında astsubaylıktan ihraç edildikten sonra çeşitli işler yaptığını, ailesi ile olan ilişkilerinin bozulduğunu ve evden atıldığını söyleyerek, zaman zaman ömür boyu cezaevine girmek istediğini ifade etti. Şüpheli, 27 Temmuz 2025 tarihinde saat 21:30 sıralarında ilçe merkezindeki petrol istasyonundan bidon ile benzin aldığını, daha sonra kendi aracıyla Kışmanlar Parkı’na giderek ağaçları tutuşturduğunu belirtti. O esnada cep telefonunun yere düştüğünü ve yandığını, kendi elindeki ve ayaklarındaki hafif yanıkların oluştuğunu, ardından olay yerinden arabasıyla kaçtığını söyledi.