Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, ev sahibi olma hayali kuran 160 vatandaşı dolandıran bir şebekeye yönelik soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. “Sağlıkçılar Kooperatifi” yetkilileri M.A., T.B., A.O.Ö., B.G., Ö.Ö., G.Ö., M.T.Ç., E.A., S.D., A.B., M.N.B. ve Y.Ç. gözaltına alındı.
DOLANDIRILAN MİKTAR 1.4 MİLYAR LİRA
Şüphelilerin, “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve zimmet” suçlarını işledikleri belirlendi. Bu kişiler, toplamda 160 vatandaşı mağdur etti. Kooperatif hesaplarında bulunan yaklaşık 1 milyar 400 milyon lirayı kendi hesaplarına aktardıkları tespit edildi.
ELE GEÇİRİLEN BELGELER VE MALZEMELER
Operasyonda, kooperatiflere ait genel kurul ve karar defterleri ile para transferlerine ilişkin belgeler ele geçirildi. Ayrıca, çok sayıda şirket kaşesi, 300 bin lira nakit para ve dijital materyaller de bulundu. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.