BÜYÜKÇEKMECE’DE ALTIN VE GÜMÜŞ HIRSIZLIĞINDA GÖZALTILAR ARTIYOR
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emanet bürosundaki kasalardan yaklaşık 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüşün çalınmasına dair başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma süreci içerisinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından bir şüphelinin yakalanmasıyla, gözaltına alınan kişi sayısı 13’e ulaştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.
GÖZALTILARDA 5 TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİ
Savcılık ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Ö.K, Z.V, E.İ.S, G.V. ve Y.E.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler M.T, B.Ç. ve M.S. için ev hapsi şeklinde adli kontrol önlemi uygulanırken, Y.T, A.T, F.T, A.S. ve D.D. hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı getirildi.
NE OLMUŞTU?
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemede, Emanet Bürosu’nda görevli olan kadrolu işçi E.T’nin uzun süre işe gelmemesi üzerine, 1 Aralık tarihinde durumu değerlendiren sorumlu cumhuriyet savcısı, emanet memuru K.D’ye kasaları açtırmıştı. Yapılan kontrolde kasaların boş olması nedeniyle, soruşturma ve kovuşturma dosyalarına ait yaklaşık 50 kilogram gümüş ve 25 kilogram altının çalındığı tespit edilmişti. Araştırmalar sonucunda, E.T’nin ailesiyle birlikte 19 Kasım’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İngiltere’ye kaçtığı belirlendi. E.T. ve eşi hakkında yakalama kararı çıkartılmasının yanı sıra, kasalardan sorumlu olan K.D. gözaltına alınmıştı. Büroda görevli E.T’nin, adli emanet olarak bulunan altın ve gümüşü tek seferde market arabasıyla dışarı çıkardığı anlaşılmıştı.
DÜZENLENEN OPERASYONLA ŞÜPHELİLERİN SAYISI ARTTI
Şüpheli K.D., Büyükçekmece Adliyesi’nde “zimmet” suçuyla tutuklanmıştı. Soruşturma çerçevesinde, polis ekipleri tarafından belirlenen 17 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Firari şüpheli E.T’nin kayınpederi, kayınvalidesi ve kayınbiraderinin yanı sıra çalınan altınların yüklü olduğu araçta bulunan şüphelilerden birinin de aralarında bulunduğu 10 zanlı yakalandı. Bununla birlikte, iki şüpheli daha gözaltına alındı ve toplam gözaltı sayısı 12’ye yükseldi.