CAN HOLDİNG’İN MEDYA SEKTÖRÜNE GİRIŞİ
1935 yılında Zamanhan Can tarafından kurulan Can Holding, oğlu Kemal Can yönetiminde son dönemlerde medya alanına hızlı bir giriş yapıyor. 2024 sonunda Ciner Yayın Holding’in tüm hisselerini devralarak Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT’yi bünyesine kattı. Bu önemli adımla birlikte Türkiye’nin en yeni medya patronları arasına girdi.
KÜÇÜKÇEKMECE’DE EL KONULAN ŞİRKETLER
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde holdingin 121 şirketine el konuldu. Gözaltı kararı verilen isimler arasında Kemal Can, Mehmet Şakir Can ve Kenan Tekdağ yer alıyor.
FAALİYET ALANLARI VE YATIRIMLARI
Can Holding’in ana faaliyet alanları enerji ve petrol dağıtımı, dayanıklı tüketim ürünleri, turizm, eğitim ve sağlık gibi sektörleri kapsıyor. Energy Petrol aracılığıyla 500’ü aşkın bayisiyle akaryakıt ve madeni yağ üretimi gerçekleştirirken, Awox markasıyla teknoloji ürünleri üretiyor. Mersin’deki 500 bin metrekarelik tesis yatırımı ve 20 bin kişilik istihdam hedefi dikkat çekiyor. Eğitim alanında ise Doğa Koleji ve İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi önemli yatırımları bulunuyor.
Can Holding, Tekfen Holding’in %17,46 hissesine sahipti. Berker Ailesi’nin %25,23’lük hissesini devralmak için anlaşma sağlandı ancak Rekabet Kurumu bu durumu izinsiz buldu. 27 Haziran’da Can Grubu’na 10,9 milyon TL ceza kesildi. Hisse devri gerçekleşmediği için Can Kültür’ün Tekfen’deki payı %11,36 olarak kaldı.