Can Medya’ya Yeni Yönetim Atandı: İbrahim Paşalı ve Hakan Hastaoğlu

İSTANBUL’DA GÖZALTILAR VE OPERASYONLAR

İstanbul’da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da yer aldığı 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmış, bunlardan 6’sı gözaltına alınmıştı. Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, tedavi amacıyla gittiği hastanede gözaltına alınırken “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarıyla yapılan operasyon doğrultusunda Can Holding’in bağlı olduğu 121 şirkete, Bilgi Üniversitesi, Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV dahil, el konmuştu. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilenlerden 5’i tutuklanmışken, Kenan Tekdağ ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı. Kemal Can ve Mehmet Şakir Can ise firari durumda aranıyor.

YENİ YETKİLİLER TAYİN EDİLDİ

Medyaradardan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), el konulan Can Medya’nın yöneticilerini resmen atadı. Habertürk TV, Show TV, Bloomberg HT ve gruba ait diğer tüm medya kuruluşları, bir dönem Yeni Şafak Gazetesi’nde yazan İbrahim Paşalı ile Sabah Gazetesi’nde yazarlık yapan Hakan Hastaoğlu tarafından yönetilecek. Paşalı ve Hastaoğlu, aynı zamanda Flash TV ve Ekotürk’ün de yöneticiliklerini sürdürüyor. Hakan Hastaoğlu, Kenan Tekdağ’ın görev süresi boyunca haberturk.com’da editör olarak çalışmıştı.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Ticaret Sicil Gazetesi’nde 24 Eylül 2025 tarihinde yayımlanan ilanda yeni yönetime İbrahim Paşalı, Hakan Hastaoğlu, Şeref Safa, Yusuf Öksüzömer, Serdar Karakuş ve Ayşegül Aydoğan Uruş atandı. Yeni yönetimin görev süresinin 12 Ekim 2028 tarihinde sona ereceği duyuruldu. Aynı ilanda görev süreleri sona erenlerin ise Mehmet Şakir Can, Kemal Can, Mehmet Kenan Tekdağ ve Özgün Öztunç olduğu belirtildi. Can Holding’in Ciner Yayın Holding hisselerini devralması süreci 12 Mayıs 2025 tarihinde tamamlanmış ve yeni yönetim belirlenmişti. Mehmet Kenan Tekdağ, Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Başkan Vekili olarak Mehmet Şakir Can atanmıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.