GÖZALTILAR VE SUÇLAMALAR
İstanbul’da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da aralarında bulunduğu toplamda 10 kişi hakkında gözaltı kararları verilmiş, 6 kişi gözaltına alınmıştı. Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, tedavi için gittiği hastanede gözaltına alınırken, “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarıyla gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde Can Holding’e ait Bilgi Üniversitesi, Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV dahil 121 şirkete el konmuştu. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 5’i tutuklanırken, Kenan Tekdağ ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı. Şu anda Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can ve Mehmet Şakir Can firari olarak aranıyorlar.
YENİ YÖNETİCİLER ATANDI
Medyaradar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) soruşturma kapsamında el konulan Can Medya’nın yöneticilerini resmen atadı. Habertürk TV, Show TV, Bloomberg HT ve grubun medyayla ilgili tüm kuruluşları, daha önce Yeni Şafak Gazetesi’nde yazarlık yapan İbrahim Paşalı ile Sabah Gazetesi’nde yazılar yazan Hakan Hastaoğlu tarafından yönetilecek. Paşalı ve Hastaoğlu, aynı zamanda Flash TV ve Ekotürk’ün de yöneticiliklerini yapıyor. Hakan Hastaoğlu, Kenan Tekdağ’ın yönettiği medya grubuna bağlı haberturk.com’da editör olarak bir dönem çalışmıştı.
Ticaret Sicil Gazetesi’nde 24 Eylül 2025 tarihinde yayımlanan ilana göre, yönetime İbrahim Paşalı, Hakan Hastaoğlu, Şeref Safa, Yusuf Öksüzömer, Serdar Karakuş ve Ayşegül Aydoğan Uruş atandı. Yeni yönetimin görev süresinin 12 Ekim 2028 tarihinde sona ereceği öğrenildi. İlanda görev süresi sona eren isimler arasında Mehmet Şakir Can, Kemal Can, Mehmet Kenan Tekdağ ve Özgün Öztunç bulunmaktadır. 12 Mayıs 2025 tarihinde Can Holding, Ciner Yayın Holding’in hisselerini devraldıktan sonra yeni yönetim kurulunu belirlemişti. Mehmet Kenan Tekdağ, Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Başkan Vekili olarak Mehmet Şakir Can görev yapmıştı.
then "Add to Home Screen"