Çekmeköy’de İnşaat Alanında Göçük Meydana Geldi

KANALİZASYON ÇALIŞMASINDA GÖÇÜK MEYDANA GELDİ

Reşadiye Mahallesi Esençile Sokak’taki inşaat alanında kanalizasyon çalışması sırasında göçük olayı gerçekleşti. Olay anında toprak altında kalan iki işçiyi kurtarmak için jandarma, itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda işçilerden biri olan Cafer Tülek yaralı olarak kurtarıldı. Tülek, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ekiplerin çalışmalarının devamında, toprak altında kalan Yasin Tülek’in cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerindeki işlemlerin ardından Tülek’in cansız bedeninin Adli Tıp Kurumu morguna götürüleceği bilgisi verildi.

KAYMAKAMIN AÇIKLAMALARI

Bu arada, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik de olay yerine gelerek durumu yerinde inceledi. Kaymakam Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 13.30’da toprak kayması ihbarının yapıldığını belirtti. İstanbul Valisi Davut Gül’ün talimatları doğrultusunda devletin tüm kurum ve kuruluşlarının olay yerine intikal ettiğini ifade etti. İlk etapta işçilerden birinin yaralı olarak çıkarıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Çelik, “Diğer kardeşimizle ilgili arama kurtarma çalışmalarının sonucunu hep birlikte gördük. Şu an olay tamamen adli makamlarımızın talimatları doğrultusunda devam etmekte.” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fransa’da Çiftçilerden Ana Yolda Eylem

Fransa'nın Saone-et-Loire bölgesindeki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına ve ekonomik zorluklara karşı ana yolları kapatarak protesto düzenledi.

Afrika’nın Birlik Teması: Kendi Hikayemizi Yazmalıyız

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika'nın Batılı güçlere karşı güçlenmesi için birlik içinde hareket etmesinin önemini belirtti.

Sadettin Saran Uyuşturucu Soruşturmasında İfade Verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran'ı şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Saran, "Hiçbir şeyden çekinmiyorum" diyerek yarın Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

Siirt’te Yaban Hayvanlarına 750 Kilo Yem Bırakıldı

Siirt'te, doğa koruma ekipleri ve jandarma, yaban havanları için 750 kilo yem dağıtımı gerçekleştirdi.

Ege’de Türkiye Yunanistan Askeri Gerilim Arttı

Türk Hava Kuvvetleri ve Yunan savaş uçakları, üç yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelerek it dalaşı yaptı.