Çelik: Büyük devletle nasıl konuşacaklarını öğrenmeliler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa ve Yunanistan'ı hedef aldı.

43
Çelik: Büyük devletle nasıl konuşacaklarını öğrenmeliler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa ve Yunanistan’dan gelen açıklamalara sert bir yanıt verdi.

Çelik, Libya’da ortaya çıkan toplu mezarlar nedeniyle Fransa’nın Hafter’e verdiği desteği sorgularken, Yunanistan’a da “Türkiye gibi büyük bir devletle nasıl konuşulacağını öğrenmelidirler” dedi.

Ayasofya’nın kaderiyle ilgili yetkili tek mercinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan Çelik, Yunanistan’dan gelen eleştiriler için şunları söyledi:

“Biz Yunanistan’a zor zamanlarında yardımcı olduk. Ancak sanıyorum Yunanistan’da Savunma Bakanı yapmak için aklı başında doğru düzgün adam bulunamıyor.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları:

“Türkiye büyük bir devlettir, büyük bir tecrübesi vardır. Geçmişte de Türkiye, Yunanistan’ın en zor zamanlarında Yunanistan’ı istismar etmek yerine Yunanistan’a destek vermiştir.

Yunanistan’ın problemi, aklı başında Savunma Bakanı bulamamaları. Her getirdikleri Savunma Bakanı travmatik konuşmalar yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyüklüğüne bakın bir de onlara bakın.

Türkiye gibi büyük bir devletle nasıl konuşulacağını öğrenmelidirler, biz bunları ciddiye alıp aynı şekilde cevap versek büyük tansiyonlara yol açar.”