Çelik, Özel’in açıklamalarını eleştirdi

ÇELİK’TEN ÖZGÜR ÖZEL’E SERT TEPKİ

Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamalara karşı çıktı. Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili ifadelerinin siyasi etik ve ahlak açısından yetersiz olduğunu belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Özgür Özel, ‘muteber siyasetçi’nin kim olduğuna CHP’nin değil, milletin karar verdiğini yine anlamamış. Milletimizin Cumhurbaşkanımıza muteber bir siyaset ve devlet adamı olarak seçimlerde defalarca onay verdiği tarihi ve siyasi bir hakikattir.”

Çelik, Özgür Özel’in temsil ettiği zihniyetin, milletin saygı gösterdiği kişilere karşı bir karşıtlık oluşturmak üzerine kurulu olduğuna dikkat çekti. “Özgür Özel, ‘yönetme kabiliyeti’ ve ‘muhakeme’ tartışması açmak istiyorsa, bunun sonuçları kendisi açısından çok ibretlik neticeler verir.” diyen Çelik, kendisinin ‘yönetme kabiliyeti’nin partisindeki skandallardan ibaret olduğunu söyledi. Çelik, “Ortaya koyduğu ‘siyasi muhakeme’nin ise CHP’yi ağır bir zihinsel ve siyasi vesayet altına soktuğunun ispatı olduğu artık ilan edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARI TARTIŞMAYA AÇIK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sert ifadeler kullandı. Özel, “Nasıl bir memleket burası? Tayyip Erdoğan söylediğinde Allah kelamı gibi her türlü çelişkiye eyvallah, her türlü tutarsızlığa eyvallah, her türlü yalana sessizlik. Hafta sonu açılışta bir saat, kapanışta bir saat dünya kadar tutarsızlık.” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın tutarsızlıklarını eleştiren Özel, “Erdoğan belli bir yaşa gelmiş, muhakeme yeteneğini kaybetmiş, yönetme yeteneğini kaybetmiş, hırsından gözü dönmüş.” dedi.

Özel, Erdoğan’ın tutumlarının tartışılmasını gereksiz buldu. “O yüzden yani kusura bakmayın böyle Erdoğan muteber siyasetçi, ağzından çıkan kelam çok kıymetli sözler, üzerinde oturalım konuşalım.” diyerek, Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Bu sözleriyle iki lider arasındaki gerginliğin ve siyasi tartışmaların daha da alevleneceği görünmekte.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.

İTÜ’yü 4,4 Milyon Lira Dolandıran Şüpheliler Yakalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni 4 milyon 400 bin lira dolandıran 8 kişi, polisin spor tesislerindeki havlu sayısını fark etmesiyle yakalandı. Üniversite yöneticilerinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

140 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adalet Bakanı Gürlek, yargılamaların hızlanması ve adalet hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 140 yeni mahkeme kurulduğunu açıkladı. Yeni mahkemelerle vatandaşların adalete daha hızlı erişmesi hedefleniyor.

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.