Özgür Özel’in yeni parti kurma kararının ardından gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çevrilmişti. Tugay, söz konusu partiye katılmayacağını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararıyla CHP’nin başına geçmesi sonrası istifa eden Tugay’ın bu kararı gündem oldu. Bugün ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.
BAKAN KURUM'DAN İZMİR VURGUSU
Bakan Kurum, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İzmir’in öncelikli ihtiyaçlarını değerlendirdiklerini belirtti. Devam eden çalışmalar ve şehre ilişkin talepleri ele aldıklarını ifade etti. Yerel yönetimlerle uyum ve iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.
TUGAY KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ELE ALDI
Cemil Tugay, görüşmede kentsel dönüşüm konusunu masaya yatırdıklarını aktardı. Deprem riskli yapıların dönüştürülmesini ve Karabağlar’daki 15 mahalleyi ilgilendiren alanı değerlendirdiklerini kaydetti. Bakanlıktan beklenen destekleri de ele aldıklarını belirtti. Tugay, Bakan Kurum’a ilgisi ve yapıcı yaklaşımı için teşekkür etti. İzmir’in sorunlarını akılcı yollarla çözmek için çalıştıklarını vurguladı. Tüm kurumlarla diyalog ve ortak çözüm arayışını sürdüreceklerini ekledi.