İngiltere Netball Süper Ligi’nde mücadele eden Nottingham Forest Netball takımı, henüz ikinci sezonunda yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Forest, 6 Haziran Cumartesi günü oynanacak küçük yarı finalde Loughborough Lightning ile karşılaşacak. Bu rakibini 12. haftada mağlup ederek play-off’lara kalmayı garantileyen ekip, büyük final biletini almak için mücadele edecek. Diğer eşleşmede ise Manchester Thunder ile son şampiyon London Pulse kozlarını paylaşacak. Büyük yarı finalin galibi, 20 Haziran’da Manchester’daki Co-op Live Arena’da düzenlenecek Grand Final’e direkt katılma hakkı kazanacak. Kaybeden takım ise küçük yarı finalin galibiyle karşılaşarak ikinci final bileti için mücadele edecek.
KOÇ PITMAN: İKİNCİ SEZONDA İLK DÖRDE GİRMEK OLAĞANÜSTÜ
“Ekim ayında bir araya geldiğimizde ve bu sezon için planlama yaparken ikinci sezonumuzda ilk dörde girmenin harika olacağını söylemiştik” diyen Forest başantrenörü ve eski dünya şampiyonu Chelsea Pitman, “Bunu iki maç kala başarmak olağanüstü bir başarı” ifadelerini kullandı. Pitman, takımın kazanmayı bildiğini ancak henüz gelişim aşamasında olduklarını belirterek, “Oyunu kontrol edebilmeleri harikaydı” dedi.
PEKÇOVA VE PAVELİN: ‘PAVLOVA’ İKİLİSİ SAHNEDE
Jayda Pechova ve Natasha Pavelin, Forest taraftarlarının taktığı ‘Pavlova’ lakabıyla bu sezon takımın en önemli iki oyuncusu oldu. İsimleri bile Pitman’ın yüzünde gülümsemeye neden olan ikili için Pitman, “Tash ve Jayda arasındaki uyum giderek arttı, birlikte yaşıyorlar, bu da doğru zamanda her şeyin yolunda gittiğini gösteriyor” dedi. “Antrenmanlarda hücum oyuncularımızı adeta hırpalıyorlar, sahada nasıl oynuyorlarsa antrenmanda da aynı şekilde oynuyorlar. Bu da burada inşa ettiğimiz şeyin bir göstergesi. Lakaplarını seviyorum ve Commonwealth Games seçmeleri yaklaşırken bu ikili İngiltere Netball için büyük bir artı, adaylıklarını koyuyorlar.”
NOTTINGHAM FOREST ALTYAPISINDAN BÜYÜK DESTEK
2024 yılında Nottingham Forest Premier League ekibinin bir parçası olarak kurulan kulüp, profesyonel altyapı ve elit antrenman ortamından büyük ölçüde yararlandı. Pitman, bu bağlantı sayesinde kendisini bir Forest taraftarı olarak gördüğünü belirtti. “Avustralyalı olarak daha önce hiçbir futbol kulübüne karşı özel bir ilgim olmamıştı ama Nottingham Forest’ın netball tarafındaki her alanda gösterdiği özveri inanılmazdı” diyen Pitman, her iki yarı finalin de deplasmanda oynanma ihtimaline karşı taraftarlara çağrı yaptı: “Mümkün olduğunca çok kırmızı taraftarımızın bizi desteklemeye gelmesini istiyorum.” Forest, artık Super League tarihine geçmek için üç maç uzakta.