Chin ve Abd Yüz Yüze Müzakere Yapıyor

TİCARET GERİLİMİ İÇİN MÜZAKERELER BAŞLADI

ABD ve Çin yetkilileri, karşılıklı tarife artışlarıyla artan ticaret gerilimlerinin çözümü için İsviçre’de müzakerelere başladı. Xinhua’nın aktardığına göre, Çin’in Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifıng, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile Cenevre şehrinde buluştu. Görüşmelerin yapıldığı yer hakkında spesifik bir bilgi verilmezken, İsviçre’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği konutunda araç hareketliliği gözlemlendi. Bu görüşme, iki ülke arasında yaşanan tarife artışlarının ardından yapılan ilk müzakereler arasında yer alıyor.

MÜZAKERELERDE TEMSİLCİLER BELİRLENDİ

Amerikan ve Çinli yetkililer, bu hafta sonu tarife müzakereleri için İsviçre’de bir araya gelme konusunda anlaşmıştı. Müzakere masasında ABD tarafını Hazine Bakanı Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer, Çin tarafını ise Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifıng temsil ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan tarihinde Çin’in de bulunduğu ticaret ortaklarına yönelik ek gümrük vergileri açıklamıştı. Çin’in verdiği karşılıkla birlikte, iki ülke arasındaki tarife artış yarışında ABD, Çin’e yönelik gümrük tarifesini yüzde 145’e kadar çıkardı. Bu durumda, Çin de ABD’ye karşı yüzde 125 gümrük tarifesi uygulamaya başladı. Washington yönetimi, diğer ülkelere uyguladığı ek tarifeleri 90 gün ertelemişken, Çin’e yönelik tarifeler hemen yürürlüğe girmiş durumda.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.