CHP’de kazan fena kaynıyor!

1 Kasım genel seçimleri AKP’nin açık ara zaferiyle sonlanırken CHP’de parti içi muhalefet harekete geçti.

CHP’lilerin eleştiri karşısındaki tutumu, AKP’lileri aratmadı!.. AKP eski Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hürriyet Gazetesi’ne saldırıda başı çekmişti. CHP’liler ise, seçim sonuçları nedeniyle partiyi eleştiren Sözcü Gazetesi yazarlarını tehdit etti.

Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil, 1 Kasım sonrası CHP’yi eleştiren yazılar kaleme aldı. Dündar, “Kanımca ana muhalefet partisi ‘uslu görünüm ve ‘olumlu siyaset’ sergilemek yerine kapı kapı dolaşarak aktif bir strateji uygulamış olsaydı, sonuç değişmesi bile, umut verici bir oy artışı sağlayabilirdi” demişti.

Yılmaz Özdil ise ‘yeni’ CHP’yi ‘guguk kuşu’na benzeterek köşesinde, “Yeni CHP’nin misyonu Yeni Türkiye’ci AKP’yi iktidarda tutmaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yazılar, CHP’lileri kızdırdı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise, sosyal medyada tehdit gibi açıklamalarda bulundu. Serter, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, “Gazeteciyim diye köşe yazıp Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar’ı kınıyor, daha da yazılarını okumuyorum. Herkes haddini bilecek” dedi.

Dündar, Serter’in tepki çeken bu mesajına, “İzmir CHP İl Başkanı, yapıcı eleştirilerim nedeniyle beni okumayacak ve haddimdi bildirecekmiş. Tahammülsüzlüğü bakın. CHP’yi halktan koparan zihniyet budur. İzmir halkı CHP’nin çok önüne geçti, farkında değiller. İzmir’deyim, gel de haddimi bildir Serter” karşılığını verdi.

İşte Uğur Dündar’ın Bedri Serter’e yanıtı;

BİR AÇIKLAMADA ATİLLA SERTEL’DEN GELDİ

CHP İl Başkanı Serter’in Dündar ve Özdil’i hedef alan sert açıklamaları sonrası CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den de açıklama geldi. Sertel, “Ben bir gazeteci olarak Bedri Serter’in fikirlerini açıkça yazan köşe yazarlarından özür dilemesini bekliyorum” dedi.

Sertel yaptığı açıklamada, “Bedri Serter sıradan bir vatandaş değildir. CHP gibi özgürlükleri, demokrasiyi, basın ve ifade özgürlüğünü savunan bir partinin il başkanıdır. Atama da olsa il başkanlığı görevinin hangi anlam taşıdığını bilmeli ve gazetecilerin yazdıkları haberleri, köşe yazarlarının ifadelerini basın ve ifade özgürlüğü içinde değerlendirmelidir. Ben bir gazeteci olarak Bedri Serter’in fikirlerini açıkça yazan köşe yazarlarından özür dilemesini bekliyorum. Yıllardır Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğüne kelepçe vuran, gazetecileri cezaevine attıranlardan CHP’lileri ayıran özellik,  özgürlükleri savunmaktır. Bizim farkımız da budur.  Bedri Serter hangi amaç ve niyetle hareket ederse etsin gazetecilerin düşüncelerine kelepçe vuramaz. O makamda bulunduğu süre içinde de özgürlüklerin karşısında yer alamaz” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Aziz Yıldırım’ın Futbol Yapılanması Netleşiyor

Fenerbahçe'de başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbol yapılanmasında yer alacak diğer isimleri belirlemeye devam ediyor. Seçimde rakibi Hakan Safi'ye karşı oy kullandı.

Transfer Döneminde Hareketlilik Artıyor

Dünya Kupası'nın başlamasına kısa süre kalması, Türkiye'de Galatasaray şampiyonluğuyla sezonun tamamlanması transfer döneminde hareketlilik arttı. Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor da gündemde.

Bakan Kurum TOKİ Ankara Konutlarını Tanıttı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin yeni Açık Satış Kampanyası ile 20 bin konutun daha sahiplerini beklediğini ve bu evlerin huzur, mutluluk ve güven sunduğunu belirtti. Saraycık'taki 2+1 konutlar depreme dayanıklı tünel kalıp sistemiyle inşa edildi.

Aziz Yıldırım’ın İlk Transferi Vedat Muriqi

Fenerbahçe'de dört gözle beklenen başkanlık seçimi tamamlandı ve sarı-lacivertliler yeni başkanı olarak yeniden Aziz Yıldırım'ı seçti. 27 bin 172 geçerli oy kullanıldı.

Bankalar 100 Bin Liraya Faizsiz Kredi Veriyor

Yükselen enflasyon ve tahminlere rağmen bankalar faizsiz kredi vermeye devam ediyor. Yeni müşteri edinmek için yarışan bankalar, 100 bin liraya kadar faizsiz seçenekler sunuyor.